Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Σάββατο, Ιουλίου 05, 2014

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ

                        Οι 100 μεγαλύτερες βιομηχανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα
Εν μέσω κρίσης υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα κάποιες εταιρίες που θα καταφέρνουν να έχουν κερδοφορία. Ανάμεσα στις κερδοφόρες επιχειρήσεις οι τρεις πρωταθλήτριες που για διαφορετικούς λόγους η καθεμία, κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν κέρδη μαμούθ προς ικανοποίηση των μετόχων και της …εφορίας και με βάση τους προϋπολογισμούς τους είναι: 
Η πιο κερδοφόρα εμπορική επιχείρηση του 2013 είναι η Folli-Follieη οποία σε επίπεδο μητρικής εμφάνισε κέρδη…459 εκατομμυρίων ευρώ. Το 2012, η εταιρεία είχε ζημιές 3,291 εκατ. ευρώ. Πώς γίνεται η επιχείρηση να έχει τέτοια κέρδη όταν οι πωλήσεις περιορίστηκαν στα 176 εκατ. ευρώ από τα 407 εκατ. ευρώ το 2012; Το μεγαλύτερο μέρος των κερδών προήλθε από την πώληση των ΚΑΕ στην Dufry. Τα Καταστήματα αφορολογήτων ειδών, επίσης περιλαμβάνονται στη λίστα των πιο κερδοφόρων επιχειρήσεων για το 2013 με καθαρό αποτέλεσμα 63 εκατομμυρίων ευρώ για το 2013 έναντι μηδενικού αποτελέσματος το 2012.
Αν αφαιρεθούν τα κέρδη από τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων που αναδεικνύουν την Folli-Follieστην πρώτη θέση, ο τίτλος περνάει στα Jumbo. Ήταν μια ακόμη εντυπωσιακή χρονιά για την εισηγμένη εταιρεία η οποία αύξησε οριακά τις πωλήσεις της στα 459 εκατ. ευρώ και κατάφερε να εξασφαλίσει κέρδη 93,2 εκατομμυρίων ευρώ.
Στον κατάλογο μπαίνει και η ΑΒ Βασιλόπουλος. Η αλυσίδα των σούπερ μάρκετ, αν και βελτίωσε οριακά τα έσοδά της στα 1,647 δις. ευρώ, υπέστη μείωση κερδών στα 38, εκατ. ευρώ έναντι 44 εκατ. ευρώ το 2012. 
ΠΗΓΗ: fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου