Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Κυριακή, Ιουλίου 06, 2014

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ

Σε περιόδους οικονομικής κρίσης θεωρείται δεδομένο ότι υπάρχει και μεγάλη κρίση στις σχέσεις των ανθρώπων. Για το λόγο αυτό έχουμε και αύξηση των διαζυγίων τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν, όμως μόνο τα πραγματικά διαζύγια, αλλά και τα εικονικά που εμφανίστηκαν μέσα στην κρίση και όσο πάνε και αυξάνονται.
Για όσους δε γνωρίζουν, τα εικονικά διαζύγια πραγματοποιούνται ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν οικονομικά προβλήματα και εκκρεμούν υποθέσεις τους στις δικαστικές αίθουσες. Δεν χρειάζεται να υπάρχει μεγάλη περιουσία. Γνωρίζω απλούς ανθρώπους που αποφάσισαν να πάρουν ένα εικονικό διαζύγιο και να το προσκομίσουν στη δικαιοσύνη για να σώσουν ότι μπορούν από την οικογενειακή περιουσία, ακόμη και αν πρόκειται μόνο για ένα σπίτι που στεγάζει τα παιδιά τους. Συνήθως, η υπόθεση έχει ευχάριστη τροπή για το ζευγάρι και την οικογένεια κατ΄επέκταση, όταν τις οικονομικές διαφορές και τα χρέη προς το δημόσιο, αλλά και τις τράπεζες τα έχει ο ένας από τους δύο. Ένα διαζύγιο μπορεί να σώσει ένα μέρος της περιουσίας.
Μιλώντας στατιστικά πάντα, το " κόλπο " αυτό του εικονικού διαζυγίου ( που όμως είναι κανονικό με επίσημα χαρτιά, μόνο που το ζευγάρι γνωρίζει ότι στην ουσία είναι μαζί ) αυξάνεται επικίνδυνα, καθώς οι δικηγόροι το προβάλουν ως πρώτη λύση για τέτοιου είδους θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου