Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Πέμπτη, Ιανουαρίου 21, 2016

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ



Ιδιαίτερo ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΟΟΣΑ για τα επίπεδα εργασίας και ανεργίας στις χώρες-μέλη του για το 2015. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια και με βάση αυτούς η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση σε ανεργία παγκοσμίως. Βέβαια, εάν σε αυτά τα στοιχεία είχαμε και ανάλυση των μισθών πείνας με τους οποίους προσλήφθηκαν οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια τότε θα είχαμε μπορεί να παίρναμε και την πρώτη θέση.
Το τελευταίο τετράμηνο του έτους παρατηρείται, σε παγκόσμια κλίμακα, μία αύξηση του άνεργου πληθυσμού κατά 8 ολόκληρα εκατομμύρια σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη περίοδο, πριν την κρίση. Ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται σε 40 εκατομμύρια.
Στον σχετικό πίνακα η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με το ποσοστό των ανέργων της να ανέρχεται σε 24,7%, αμέσως μετά την Νότια Αφρική. Την πεντάδα συμπληρώνει ολόκληρος ο ευρωπαϊκός "Νότος", με την Ισπανία να έρχεται τρίτη, και να ακολουθεί τέταρτη η Πορτογαλία και πέμπτη η Ιταλία.
Στην αντίπερα όχθη, οι πρώτες πέντε χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας είναι, κατά σειρά, οι ακόλουθες: Ιαπωνία, Ινδία, Κορέα, Κίνα και Ισλανδία.
ΠΗΓΗ: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου