Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Κυριακή, Ιανουαρίου 31, 2016

Ο ΡΕΝΤΣΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ-ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ

                  Αυτοί υπέγραψαν την Συνθήκη Σένγκεν, πριν από 30 χρόνια [εικόνες]

"Άστραψε και βρόντηξε " ο Ματέο Ρέντσι για άλλη μια φορά. Το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, με αφορμή το προσφυγικό θέμα, έχει υψώσει ανάστημα απέναντι στην Ε.Ε. και κάποιες αποφάσεις της. Μετά, λοιπόν το βέτο που έθεσε ώστε να μη δοθούν τα εκατομμύρια που είχαν υποσχεθεί οι Ευρωπαίοι στην Τουρκία, μέχρι που οι γείτονές μας να συμμορφωθούν και να ακολουθήσουν τις εντολές της υπόλοιπης Ευρώπης για το προσφυγικό, αυτή τη φορά έκανε επίθεση σε όσους θέλουν να βγάλουν την Ελλάδα από τη Συνθήκη Σένγκεν.

Ο Ρέντσι βρέθηκε στο νησί Βεντοτένε της Κεντρικής Ιταλίας, όπου το 1944 πολιτικοί εξόριστοι, εχθροί του φασισμού είχαν συγγράψει το πρώτο μανιφέστο για μια ενωμένη Ευρώπη. Από εκεί δήλωσε: «Δεν θα τους επιτρέψουμε να καταστρέψουν την Συνθήκη Σένγκεν. Όποιος θέλει να καταστρέψει την Συνθήκη Σένγκεν θέλει να καταστρέψει την Ευρώπη και δεν θα του το επιτρέψουμε.Είμαστε εδώ για να πούμε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να ταυτίζεται μόνον με μια ξεθωριασμένη συζήτηση σχετικά με τους περιορισμούς και δεσμεύσεις, αλλά πρέπει να γίνει και πάλι ένα μεγάλο όραμα. Η Ευρώπη κινδυνεύει να γκρεμιστεί όταν χάνει την σημασία της η ίδια η ταυτότητά της», πρόσθεσε.

Λίγες ώρες πριν στην έκθεση αξιολόγησης που έγινε για τη χώρα μας σχετικά με τη συνθήκη Σένγκεν, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν κ. Ντομπρόβσκις, τόνισε ότι αν η Ελλάδα δεν υψώσει φράχτες, δεν πάρει έξτρα μέτρα για την αποφυγή προσέλευσης προσφύγων από θαλάσσης και δεν δημιουργήσει κι άλλα μεταναστευτικά κέντρα, θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 26 της συνθήκης Σένγκεν που δίνει το δικαίωμα σε άλλα μέλη να κλείσουν τα σύνορα. 

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στη συνθήκη Σένγκεν συμμετέχουν τα 22 από τα 28 κράτη μέλη της Ε.Ε. Δε συμμετέχουν οι: Ισλανδία, Νορβηγία, Ελβετία, Λιχτενστάιν, Βρετανία και Ιρλανδία, ενώ Ρουμανία, Κροατία, Βουλγαρία και Κύπρος αναμένουν έγκριση της συμμετοχής τους. Η ζώνη Σένγκεν δημιουργήθηκε το 1985 από τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία και την πρώην Δυτική Γερμανία. Η Ελλάδα υπόγραψε το 1992, αλλά το 2000 ξεκίνησε η εφαρμογή της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου