Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Πέμπτη, Ιανουαρίου 07, 2016

ΑΠΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ PODEMOS ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ-ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΦΙΛΟΤΙΜΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ

               Αποτέλεσμα εικόνας για podemos
Τα τελευταία χρόνια οι Podemos έχουν... ταράξει τα νερά της πολιτικής ζωής της Ισπανίας και εν μέρει και της υπόλοιπης Ευρώπης. Στις εκλογές που έγιναν το προηγούμενο μήνα το αριστερό αυτό κίνημα, που όμως δεν πολυδιαφημίζεται ως τέτοιο, έδωσε ηχηρό παρόν και μπήκε στην Ισπανική Βουλή με 69 βουλευτές. Το πρώτο τους μέλημα, λοιπόν ήταν να απαρνηθούν των βουλευτικών τους προνομίων.  
Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο , αποφάσισαν να λαμβάνουν 850 ευρώ τον μήνα και να απαρνηθούν τις βουλευτικές συντάξεις και άλλες παροχές, όπως για παράδειγμα τα 3.000 ευρώ για μετακινήσεις με ταξί ή το δωρεάν ίντερνετ στο σπίτι. 
Παράλληλα, όσοι δεν προέρχονται από τη Μαδρίτη κανονικά δικαιούνται επίδομα κατοικίας που φτάνει τα 1.000 ευρώ το μήνα. Αυτά τα χρήματα δεν θα τα πάρει κανείς.
Το συγκεκριμένο ποσό έχει κατ’ επανάληψη προκαλέσει έντονες συζητήσεις στην Ισπανία, καθώς τα τελευταία χρόνια αρκετοί «βετεράνοι» βουλευτές που είχαν πλέον αποκτήσει τη δική τους κατοικία στη Μαδρίτη, το λάμβαναν απλά και μόνο επειδή εκλέγονταν στην περιφέρεια.
Θα κρατήσουν πάντως τα iPad και τα iPhone που χορηγούνται στους βουλευτές και αυτό επειδή πρόκειται για συγκεκριμένα μοντέλα με ειδικές προδιαγραφές σε θέματα ασφαλείας.
Εδώ στην Ελλάδα ακούει κανείς? Ο κάθε ένας μπορεί να δηλώνει αριστερός ή να παριστάνει τον αριστερό. Οι πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, όμως και ο τρόπος που κινείται πολιτικά ( είτε κυβερνάει είτε όχι ) φαίνεται από τις πράξεις του. 
ΠΗΓΗ:koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου