Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Παρασκευή, Ιανουαρίου 15, 2016

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ SOFTEX-ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΙΟΥΝΙΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για softexΤην οργή των περίπου 150 εργαζόμενων στη Softex, αλλά και της κυβέρνησης έχει προκαλέσει η απόφαση των υπευθύνων της επιχείρησης να κλείσει το εργοστάσιο της τελευταίας χαρτοβιομηχανίας στην Ελλάδα.
Όπως ανακοινώθηκε από τον διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας στους εργαζόμενους, το εργοστάσιο κλείνει οριστικά, καθώς η εταιρία δεν κατάφερε ποτέ να ανακάμψει από την πυρκαγιά τον περασμένο Ιούλιο στις κεντρικές εγκαταστάσεις στην Ιερά Οδό, η οποία κατέστρεψε πολλά μηχανήματα. Μάλιστα η εταιρία δεσμεύτηκε να αποζημιώσει τους εργαζόμενους, ωστόσο εκείνοι αντέδρασαν έντονα, ζητώντας να τους κοινοποιηθούν επίσημα οι απολύσεις και όχι προφορικά.
Περίπου 100 εργαζόμενοι βρέθηκαν νωρίτερα έξω από το υπουργείο εργασίας, με το προεδρείο τους να ζητά συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο. Από τη πλευρά του το Υπουργείο καταγγέλει την απόφαση της πολυεθνικής Bolton Group να κλείσει το εργοστάσιο και όπως δηλώνουν κύκλοι της κυβέρνησης  " θα εξαντλήσουν κάθε νόμιμο μέσο για να διασφαλίσουν τη λειτουργία του εργοστασίου και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας"
Οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν θα αποχωρήσουν από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας και πως οι ζημίες από την πυρκαγιά μπορούν να αποκατασταθούν και το εργοστάσιο να συνεχίσει κερδοφόρα τη λειτουργία του.
Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Softex ξέσπασε 2 μέρες πριν το δημοψήφισμα και υπό καθεστώς capital controls.
ΠΗΓΗ: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου