Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Κυριακή, Ιανουαρίου 31, 2016

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΔΟΣΗΣ-ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΔΝΤ

Αύριο η Ελληνική κυβέρνηση μπαίνει και πάλι στο στίβο των διαπραγματεύσεων με σταθερές, την πλήρη διαφύλαξη των κύριων συντάξεων και την προάσπιση των χαμηλών κλιμακίων στις επικουρικές (170 ευρώ και κάτω). Οι δανειστές, από την άλλη, χωρίζονται σε δύο μέρη. Από τη μια έχουμε τους εκπροσώπους της Κομισιόν και του ESM, που φέρονται ως πιο διαλλακτικοί. Από την άλλη οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ( με την παρουσία και του σκληρού Πολ Τόμσεν αυτή τη φορά ) θέτουν θέμα για μείωση των συντάξεων μεσοστασθμικά κατά 15%. Σύμφωνα με πληροφορίες, προερχόμενες από αξιόπιστους κοινοτικούς παράγοντες, οι βασικές διατάξεις του νέου Ασφαλιστικού, (επί της αρχής), φαίνεται ότι θα γίνουν αποδεκτές, αφού εντός των δανειστών ισχυροποιούνται πλέον οι φωνές που τάσσονται υπέρ των «λογικών» λύσεων, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της πολιτικής αστάθειας. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι δεν έχουν ήδη διατυπωθεί ενστάσεις για επιμέρους ζητήματα, όπως είναι το ποσοστό αναπλήρωσης. Πάντως, μεγάλη αίσθηση θα δημιουργηθεί, εάν -σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του altsantiri.gr– οι εκπρόσωποι των Θεσμών ρίξουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ως προαπαιτούμενο, την άμεση επίλυση των προβλημάτων με τους αγρότες.
Το θέμα είναι ότι αν βελτιωθούν τα μέτρα για τους αγρότες, θα πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα άλλα μέτρα. Τις τελευταίες ώρες έχουν ενταθεί οι φήμες ( τις οποίες σίγουρα η ντόπια τρόικα τις ενδυναμώνει ) ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ θα ζητήσουν περαιτέρω μείωση του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα που τώρα βρίσκεται στο 586 ευρώ μικτά, περικοπή σε όλες τις συντάξεις κατά 15% μεσοσταθμικά και απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
ΠΗΓΗ: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου