Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2016

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΧΑΡΛΕΜ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΩΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

                   Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΝΩΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΣΟΥΛΗ                   

Η Πανωραία Παναγιωσούλη είναι διευθύντρια στο πρότυπο δημόσιο σχολείο του Χάρλεμ KAPPA IV, είναι Ελληνικής καταγωγής και κατάφερε να καθιερώσει τα Ελληνικά ως τη μόνη ξένη γλώσσα διδασκαλίας στο πρότυπο σχολείο της. Αν και τέτοιου είδους ειδήσεις αξίζει να τις αναδεικνύουμε και να τις κάνουμε... σημαία μας, δυστυχώς δεν πήρε την έκταση που της άξιζε.

Η ίδια η κ. Παναγιωσούλη δήλωσε: "Δεν πρόκειται απλά για διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, ξεκομμένη από το περιβάλλον της. Δείχνουμε τη σχέση των ελληνικών με διάφορα πράγματα στον κόσμο.   Χάρη στη νέα τεχνολογία ο κόσμος έχει γίνει επίπεδος. Οι μαθητές μας, μέσω τις διδασκαλίας των ελληνικών και διαφορετικών πολιτισμών, θα αναπτύξουν μεγαλύτερη εκτίμηση για το ποιοι πραγματικά είναι".   Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη διδασκαλία των Ελληνικών απλά ως ξένη γλώσσα, με το βάρος στη γραμματική, το λεξιλόγιο και κάποια στοιχεία πολιτισμού. "

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΝΩΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΣΟΥΛΗ

Για να πετύχει, όμως η Ελληνίδα δασκάλα να καταλάβουν τι σημαίνει Ελληνική γλώσσα και Ελληνικός πολιτισμός και να αποδεχθούν τα παιδιά και οι γονείς τους το γεγονός της διδασκαλίας τους, οργάνωσε μία δεκαήμερη εκδρομή 33 μαθητών του σχολείου και 19 συνοδών τους στη χώρα μας και έτσι τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν από κοντά όλα αυτά που διδάσκονταν στις τάξεις τους.    Πάντως, όπως αναφέρει η ίδια, πηγή έμπνευσης του εγχειρήματός της ήταν ο πατέρας της, ο λογοτέχνης Γαβριήλ Παναγιωσούλης, για τον οποίο μιλά με υπερηφάνεια, τονίζοντας ότι μέσω των οραμάτων του μπόρεσε να εκτιμήσει τι πραγματικά σημαίνει να είσαι Έλληνας. 

Μάλιστα, τα παιδιά του KAPPA IV, ανέβασαν τις " Όρνιθες ¨του Αριστοφάνη στο Σταθάκειο πολιτιστικό κέντρο της Ν. Υόρκης και η απόδοση του έργου έγινε σε Αγγλικά και Ελληνικά, ενώ χρησιμοποιήθηκε η αυθεντική μουσική του Μάνου Χατζιδάκη από την ιστορική παράσταση του Κάρολου Κουν. Περιττό να τονίσουμε πόσο ενθουσιάστηκαν όσοι παρακολούθησαν την παράσταση των παιδιών.

Μετά από όλα αυτά καταλαβαίνουμε τι σημαίνει να είσαι πραγματικός Έλληνας στην ψυχή. Ακόμη, βλέπουμε ότι αυτοί είναι οι πραγματικοί Έλληνες και όχι κάποιοι ομογενείς που έκαναν περιουσίες σε Αμερική και Γερμανία που ξενιτεύτηκαν και τώρα πάνε τα παιδιά μας που μεταναστεύουν να ζητήσουν δουλειά και τους διώχνουν λέγοντας ότι "δεν προσλαμβάνουμε Έλληνες γιατί είναι τεμπέληδες". Γνωρίζω τουλάχιστον έξι ανάλογες περιπτώσεις και γι΄αυτό το αναφέρω.

ΠΗΓΗ:ellines.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου