Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Οκτωβρίου 08, 2014

ΜΕ -50% ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑΣ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ 1/1/15

                             «Ανοίγουν» οι πλειστηριασμοί – Ακόμη και κάτω από το μισό της αντικειμενικής αξίας οι προσφορές

Μέχρι και με το 50% της αντικειμενικής τους αξίας θα εκπλειστηριάζονται πλέον τα σπίτια μετά από συμφωνία τρόικας και κυβέρνησης. Οι δανειστές μας δεν δέχονται να παραταθεί η απαγόρευση πλειστηριασμών, ακόμη και για την πρώτη κατοικία και πιέζουν από 1/1/15 να απελευθερωθούν και να μπορούν τράπεζες, ιδιώτες και δημόσιο να διεκδικούν τα χρέη βγάζοντας τα σπίτια... στο σφυρί σε χαμηλή τιμή.
Συγκεκριμένα, η συμφωνία προβλέπει ότι ένας πλειστηριασμός θα μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμη και αν το προσφερόμενο τίμημα αντιστοιχεί στο 66% της αντικειμενικής αξίας. Ωστόσο, αν δεν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον, θα προβλέπεται επανάληψη της διαδικασίας αυτή τη φορά με τιμή αφετηρίας ορισμένη εκ του νόμου στο 50% της αντικειμενικής αξίας.
Αν και πάλι δεν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον, τότε ο ορισμός του τιμήματος από το οποίο θα ξεκινά η υποβολή προσφορών θα αποτελεί απόφαση του δικαστηρίου όπως συμβαίνει και σήμερα (σ.σ σήμερα γίνονται δύο γύροι στο 100% της αντικειμενικής αξίας και μετά αναλαμβάνει δράση ο ...δικαστής).
Τη συμφωνία ανακοίνωσε πριν από λίγο αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών ενώ οι λεπτομέρειες –δεδομένου ότι η διαδικασία του πλειστηριασμού αποτελεί κομμάτι του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας- θα γίνουν γνωστές από τον υπουργό Δικαιοσύνης.
Με δεδομένη αυτή την αλλαγή, το 2015 αναμένεται ότι θα ξανανοίξει η αγορά των ...πλειστηριασμών. Και αυτό διότι με τίμημα στο 50% της αντικειμενικής αξίας, οι τιμές μέσω του πλειστηριασμού θα μπορούν να είναι χαμηλότερες από τις εμπορικές και ως εκ τούτου να γίνουν ξανά δελεαστικές για όσους θέλουν να αποκτήσουν ακίνητο μέσα από αυτή τη διαδικασία.
Το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση των αντικειμενικών αξιών νωρίτερα από το 2017 απομακρύνεται. Αυτό είναι θετικό μόνο για όσους κινδυνεύουν να τους βγάλουν το σπίτι στο σφυρί. Όλοι οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν να πληρώνουν φόρους με βάση τιμές οποίες ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν.
Από πλευράς κυβέρνησης, γίνονται προσπάθειες ώστε να υπάρξουν κάποια μέτρα και να μην απελευθερωθούν όλοι οι πλειστηριασμοί ( κυρίως όσο αφορά την πρώτη κατοικία) και να μπορούν οι ιδιοκτήτες, κάτω από προϋποθέσεις να διατηρήσουν την περιουσία τους ώστε να αποφευχθούν τα ακραία φαινόμενα που είχαμε στην Ισπανία όταν άρχισαν να εκπλειστηριάζονται κατά δεκάδες σε καθημερινή βάση τα σπίτια των πολιτών.

ΠΗΓΗ;fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου