Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Πέμπτη, Οκτωβρίου 09, 2014

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

                         

Επειδή κάθε τι θα πρέπει μετά πάροδο κάποιου μεγάλου χρονικού διαστήματος να ανανεώνεται για να διατηρεί το ενδιαφέρον, έτσι και η UEFA αποφάσισε αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του Champions League. Εδώ και αρκετό καιρό υπήρχε σαν σκέψη στα μυαλά των υπευθύνων και όπως ανακοινώθηκε σήμερα, από τη νέα χρονιά 2015-2016 θα υπάρξουν αλλαγές και συγκεκριμένα στον τρόπο που θα κατανέμονται οι ομάδες στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. 

Σε αυτό το πρώτο γκρουπ θα μπαίνει ο κάτοχος του τροπαίου και οι επτά πρωταθλητές απ’ τις ισάριθμες χώρες, βάσει της βαθμολογίας της UEFA (δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα το τι θα γίνεται σε περίπτωση που ο πρωταθλητής Ευρώπης είναι και πρωταθλητής σε μια απ' αυτές τις χώρες). 

Για παράδειγμα φέτος στο πρώτο γκρουπ υπήρχαν οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Μπενφίκα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Άρσεναλ και Πόρτο! 

Αν ίσχυε, λοιπόν, απ’ την τρέχουσα σεζόν αυτή η αλλαγή, τότε οι οκτώ ομάδες που θα το αποτελούσαν θα ήταν οι Ρεάλ Μαδρίτης (ως κάτοχος) και Μπάγερν Μονάχου, Μπενφίκα, Γιουβέντους, Ζενίτ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι! 

Κι αυτό γιατί όταν θα γινόταν η κλήρωση, οι επτά πρώτες χώρες στην κατάταξη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ήταν οι Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Γαλλία και Ρωσία. 

Ένα μέτρο που πρακτικά σημαίνει πως πλέον τόσο στο δεύτερο γκρουπ -κυρίως- όσο και στα υπόλοιπα θα υπάρχει... συνωστισμός από «μεγαθήρια» δεδομένου ότι σε αυτά θα υπολογίζονται κανονικά οι βαθμοί του εκάστοτε συλλόγου. Και κάτι που δείχνει πως οι θεωρητικά μικρότερες ομάδες θα έχουν λιγότερες ευκαιρίες να φτάσουν πολύ ψηλά.

Βέβαια, με αυτά τα δεδομένα που αναλύσαμε δεν ξέρουμε κατά πόσο θα αυξηθεί το ενδιαφέρον, αφού θα μειωθεί η περίπτωση μεγάλων εκπλήξεων, καθώς όπως προείπαμε οι θεωρητικά μικρότεροι θα δυσκολευτούν και περισσότερο.

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου