Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Κυριακή, Οκτωβρίου 12, 2014

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΔΡΑ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ

                 Χωρίς απόφαση συζητήθηκε στο ΣτΕ ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα
Το Συμβούλιο της επικρατείας, δικαίωσε κατά κάποιο τρόπο ( γιατί όταν χάνεις το παιδί σου ξέρεις ότι καμία δικαίωση δεν μπορεί να υπάρχει με οικονομικό αντάλλαγμα) οικογένεια στρατιώτη που είχε χάσει τη ζωή του πριν από 16 χρόνια από έκρηξη νάρκης στον Έβρο και επιδίκασε να δοθεί από το Δημόσιο το ποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ.
Το Ελληνικό Δημόσιο είχε καταφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθούν αποφάσεις που ζητούν τόσο μεγάλα ποσά σε περίοδο μεγάλης οικονομικής δυσχέρειας για το κράτος.
Έτσι, μετά από αυτή την απόφαση κόλαφο, το Ελληνικό Δημόσιο απειλείται σε κάθε τραγικό περιστατικό θανάτου ή τραυματισμού για το οποίο ευθύνεται το κράτος θα καλείται να πληρώνει μεγάλα ποσά, χωρίς να έχει ως δικαιολογία την κρίση. Υπάρχει πλέον το δεδικασμένο. Το Συμβούλιο της Επικρατείας ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη η κακή οικονομική κατάσταση του κράτους την τρέχουσα περίοδο, προκειμένου να μειωθεί η οφειλόμενη προς τους συγγενείς των θυμάτων χρηματική ικανοποίηση, λόγω ψυχικής οδύνης.
ΠΗΓΗ:enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου