Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τρίτη, Οκτωβρίου 21, 2014

ΕΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΜΕΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ

                              

Όταν τον Μάρτιο γράφαμε για το "Μύρτιλλο", το" καφέ των ψυχών" στο Ν. Ηράκλειο που απασχολεί υπαλλήλους μόνο από τις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, δεν γνωρίζαμε αν σε κάποια άλλη πόλη της Ελλάδας υπάρχει κάτι αντίστοιχο, ελπίζαμε όμως να βρεθούν μιμητές. 

Έτσι, όταν διαβάσαμε για μια νέα επιχείρηση που θα αρχίσει να λειτουργεί από τον ερχόμενο Μάιο στην πόλη του Βόλου και η οποία θα έχει ως υπαλλήλους άτομα με ειδικές ανάγκες ή καλύτερα δεξιότητες θα λέγαμε εμείς.

Την ιδέα για τη δημιουργία ενός τέτοιου, ιδιαίτερου χώρου είχε ο 33χρονος Διονύσης - Νεκτάριος Δαλούκας, ο οποίος και ο ίδιος έχει ποσοστό αναπηρίας 80%. Για να χρηματοδοτήσει το εγχείρημά του, που κοστολογείται γύρω στα 35.000 ευρώ, στράφηκε στο σύστημα crowdfunding.

«Είμαι ο ίδιος άτομο με ειδικές ανάγκες και από προσωπική εμπειρία μου ήρθε η ιδέα για τη δημιουργία της συγκεκριμένης καντίνας. Να φτιάξουμε έναν χώρο με δική του ταυτότητα, στον οποίο θα εργάζονται μόνο άτομα με ειδικές ανάγκες. Με τον τρόπο αυτό να τονίσουμε την παραγωγικότητά μας και να εργαστούμε ισότιμα», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Δαλούκας.

Το εστιατόριο «La petite Cantine» θα λειτουργεί από τον Μάιο έως τα τέλη φθινοπώρου -δεδομένων των καλών καιρικών συνθηκών- σε χώρο - κτήμα που έχει ήδη επιλεγεί και είναι κεντρικά της πόλης του Βόλου. Τα πρωινά, σύμφωνα με τον κ. Δαλούκα, θα σερβίρει καφέ και τα απογεύματα φαγητό, με το μενού να δίνει έμφαση στη μεσογειακή διατροφή.

Ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα κοντέινερ, όπου η κουζίνα θα είναι ειδικά διαμορφωμένη για να εργάζονται τα άτομα με αναπηρία, ενώ οι πελάτες θα απολαμβάνουν την επαφή με τη φύση, καθώς οι μεγάλοι θα μπορούν να χαλαρώνουν, απολαμβάνοντας κοκτέιλ και τα παιδιά να παίζουν στον ελεύθερο χώρο πρασίνου.

«Θεωρώ ότι οι ανάπηροι αντιμετωπίζουν μια μορφή ρατσισμού, όμως είναι παραγωγικοί. Δεν μπορούμε να αποξενώνουμε έναν που πάσχει από ζαχαροδιαβήτη, έναν κωφάλαλο και έναν που έχει μια μορφή καρδιοπάθειας», αναφέρει ο 33χρονος εμπνευστής της ιδέας.

Μεταγενέστερος στόχος του κ. Δαλούκα είναι, τους χειμερινούς μήνες, το εστιατόριο να μεταφέρεται σε πέτρινο κτίριο -στο οποίο θα έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες- μέσα στο ίδιο κτήμα ώστε να λειτουργεί το «La petite Cantine» καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Διαδώστε το! Αξίζει να το στηρίξουμε.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου