Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Οκτωβρίου 01, 2014

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

                 
Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση που προσπαθεί να σώσει την Ελλάδα και τους Έλληνες και να διορθώσει τα "κακώς κείμενα" του παρελθόντος, πέρασε βραδιάτικα τροπολογία σκάνδαλο στη βουλή, σε άσχετο νομοσχέδιο ( στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για το νομοσχέδιο "θρησκευτικές κοινότητες".
Όταν η "Εφημερίδα των Συντακτών" έγραφε τον Απρίλιο του 2014 ότι η έκτακτη εισφορά θα είναι εθελοντική για τους εφοπλιστές ύστερα από πιέσεις τους, η κυβέρνηση διέψευδε αυτή την είδηση και μιλούσε για προβοκάτσια. Χθες, το βράδυ λοιπόν διέψευσε η ίδια τον εαυτό της και κατέθεσε τροπολογία σύμφωνα με την οποία απαλλάσσει επί της ουσίας τους εφοπλιστές.
Η εθελοντική συνεισφορά τους, που είχε συμφωνηθεί τον Ιούλιο του 2013 και στη συνέχεια είχε μετατραπεί σε υποχρεωτική, επανήλθε τελικώς σε εθελοντική, καθώς η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ενέδωσε στις ασφυκτικές πιέσεις των εφοπλιστών.

Πλέον εναπόκειται στον πατριωτισμό τους η καταβολή έκτακτης εισφοράς των 420 εκατ. ευρώ σε βάθος τετραετίας (2014-2017), εν αντιθέσει με την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης που πληρώνουν τα φορολογικά υποζύγια, μισθωτοί και συνταξιούχοι, από το 2012 και η οποία αντί να καταργηθεί έγινε μόνιμη, με γλυκαντικό την όποια έκπτωση -αν αποφασιστεί- για το 2015.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου