Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Σάββατο, Οκτωβρίου 25, 2014

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΚΟΡΕΑΤΕΣ ΟΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ HA-JOON CHANG

Ha-Joon Chang profile.jpgΣε συνέχεια, του προηγούμενου θέματος σχετικά με τον Έλληνα εργάτη που ήταν απλήρωτος στη Γερμανίας, έρχεται ένα βιβλίο με τίτλο «Economics: The User's Guide»,που έγραψε ο καθηγητής Οικονομικών του ξακουστού πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, Ha-Joon Chang, και σύμφωνα με το οποίο οι Έλληνες είναι σκληρά εργαζόμενοι.

Ο γνωστός καθηγητής, διαψεύδει κατά κράτος όλους όσους προσπαθούν να μας πείσουν όαλ αυτά τα χρόνια ότι οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας είναι τεμπέληδες και έχουν μάθει στα εύκολα. Το βιβλίο αυτό είναι αποτέλεσμα γνώσεων και μεγάλης έρευνας του Ha-Joon Chang και αξίζει εδώ να αναφέρουμε δύο σημαντικά σημεία που μας αφορούν ( στα πολλά ενδιαφέροντα που γράφει και παρουσιάζονται επιγραμματικά στην ιστοσελίδα zerohedge.com ).
Συγκεκριμένα:

1) " Οι Έλληνες κατηγορούνται ότι είναι «τεμπέληδες», που ζουν εις βάρος του Βορρά στην Ευρώπη. Κι όμως οι Έλληνες δουλεύουν πιο πολλές ώρες από οποιαδήποτε άλλη χώρα του πλούσιου κόσμου, μετά από τη Νότιο Κορέα.

Οι Έλληνες εργάζονται κατά 1,4-1,5 φορές πιο πολύ από τους «υποτιθέμενα εργασιομανείς» Γερμανούς και Δανούς.

Το ίδιο ισχύει και για τους Ιταλούς, οι οποίοι εργάζονται 1,25 φορές περισσότερο από τους Γερμανούς ".

2) "
 Περίπου 1,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι –περίπου 1 στους πέντε- ζουν με λιγότερα από 1,25 δολάρια την ημέρα, που ορίζεται ως το διεθνές όριο της φτώχειας.

Η πλειοψηφία των πιο φτωχών ανθρώπων στον κόσμο όμως, δε ζουν στις πιο φτωχές χώρες αυτού. Πάνω από το 70% των ανθρώπων που ζουν σε καθεστώς απόλυτης φτώχειας ζουν σε χώρες μεσαίου εισοδήματος. "

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου