Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015

ΣΤΑ 6,1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ-ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗ ΔΟΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΝΤ Η ΕΛΛΑΔΑ

                          Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες για χρηματα

Η Ελληνική κυβέρνηση δε θέλει να έρθει σε ρήξη με τους εταίρους μας και με αυτό το στόχο έκανε την υπέρβαση και χθες κατέθεσε ένα πακέτο μεταρρυθμιστικών μέτρων με αύξηση 64%, αφού κοστολογείται στα 6,1 δις ευρώ από τα 3,7 δις που είχε πριν.

Μια κυβέρνηση που υποχρεώνεται να αυξήσει τα κοστολογημένα μέτρα από 3,7 δισεκ. σε 6,1 δισεκ. ευρώ αποδεικνύει με την στάση της ότι δεν θέλει την ρήξη, δεν θέλει την χρεοκοπία. Με αυτό το σκεπτικό, η Ελλάδα προτίθεται να πληρώσει στις 8 Απριλίου τη δόση των 448 εκ. ευρώ προς το ΔΝΤ, αλλά και τα 1,4 δισ ευρώ των εντόκων γραμματίων που λήγουν στις 9 Απριλίου.

H νέα λίστα με τις μεταρρυθμίσεις έχει έκταση 26 σελίδων και αποτελεί μια πιο ολοκληρωμένη πρόταση έναντι της προηγούμενης πρότασης της περασμένης Παρασκευής 27 Μαρτίου.
Μεταξύ των μέτρων που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, προβλέπονται έσοδα:
- έως 1,5 δισ. από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων
- από 725 εκατ. έως 875 εκατ. από τους ελέγχους στα εμβάσματα του εξωτερικού
- από 250 εκατ. έως 400 εκατ. από την πάταξη του λαθρεμπορίου σε καύσιμα, καπνικά προϊόντα και ποτά
- από 350 εκατ. έως 420 εκατ. από την καταπολέμηση της απάτης στον τομέα του ΦΠΑ
- από 270 εκατ. έως 600 εκατ. από την τυχερή απόδειξη (λοταρία)
- από 300 εκατ. έως 400 εκατ. από τη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων 
- από 40 εκατ. έως 60 εκατ. από τη βελτίωση της νομοθεσίας που διέπει ενδοομιλικές και τριγωνικές συναλλαγές 
- από 300 εκατ. έως 400 εκατ. από τη μεταρρύθμιση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος 
- από 125 εκατ. έως 175 εκατ. από τον ηλεκτρονικό τζόγο (e - gaming)
- από 225 εκατ. έως 235 εκατ. από τη βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού
- από 50 εκατ. έως 70 εκατ. από τη φορολόγηση των τηλεοπτικών διαφημίσεων
- από 350 εκατ. έως 380 εκατ. από τις άδειες των καναλιών
- από 414 εκατ. έως 450 εκατ. από πρωτοβουλίες ενίσχυσης εσόδων 
- έως 20 εκατ. από τον φόρο πολυτελείας
- από 200 εκατ. έως 210 εκατ. από την επιβολή ηλεκτρονικού συστήματος πληρωμών για την αντιμετώπιση της παραοικονομίας
- από 150 εκατ. έως 300 εκατ. από την ενεργοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού
- από 5 εκατ. έως 10 εκατ. από πολιτιστικές δραστηριότητες

Μακροοικονομικά Η ελληνική οικονομία αναμένεται να σημειώσει ανάπτυξη +1,4% το 2015 και +2,9% το 2016.
Και οι δύο εκτιμήσεις είναι χαμηλότερες από τις αντίστοιχες του Προϋπολογισμού.
Η υποβάθμιση των εκτιμήσεων βασίζεται στην καθυστέρηση των καταναλωτικών και επενδυτών σχεδίων κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων 3μηνων του 2015 λόγω της συνεχόμενης αβεβαιότητας.
Οι κύριοι πυλώνες της ανάπτυξης έγκεινται στην κατανάλωση και στις επενδύσεις.
Το βασικό σενάριο παράλληλα, προβλέπει την ανεργία στο 23,4% το 2015 και στο 21,1% το 2016. 

Δημοσιονομικά
Το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να κινηθεί από 3,1% έως 3,9% του ΑΕΠ το 2015, αν σε αυτό συμπεριληφθεί η θετική επίδραση των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων της λίστας. 
Το βασικό σενάριο προβλέπει καταρχήν πρωτογενές πλεόνασμα 1,2% του ΑΕΠ, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτό ο θετικός αντίκτυπος των μεταρρυθμίσεων.
Εάν στο βασικό σενάριο προστεθεί ο θετικός αντίκτυπος των μεταρρυθμίσεων (από 1,9% έως 2,7% του ΑΕΠ), τότε το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να κινηθεί από 3,1% έως 3,9% του ΑΕΠ το 2015,
Η νέα κυβέρνηση δεσμεύεται να εισάγει ένα νέο φορολογικό σύστημα, το οποίο θα άρει τις ελλείψεις και την ανεπάρκεια του προηγούμενου.
Οι φορολογικές προτάσεις της νέας κυβέρνησης θα αξιοποιήσουν στο έπακρον τις εμπειρίες των έτερων ευρωπαϊκών κρατών.
Ο κεντρικός άξονας του νέου φορολογικού προβλέπει πως η διεύρυνση της φορολογικής βάσης θα επιφέρει σημαντική αύξηση των εσόδων.
Παράλληλα, η νέα κυβέρνηση δεσμεύεται για χαμηλότερα φορολογικά βάρη στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, υπό την προϋπόθεση ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. 
Όσον αφορά τις χρηματοδοτικές ανάγκες, η κυβέρνηση τις υπολογίζει στα 19 δισ. ευρώ.
Υπογραμμίζεται πως η απόκλιση 2,7 δισ. ευρώ στο πρωτογενές πλεόνασμα του 2014, μετακυλίστηκε στο τρέχον έτος. 

ΑποκρατικοποιήσειςΟ αρχικός στόχος για τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις την περίοδο 2011 - 2016 είχε τεθεί στα 50 δισ. ευρώ, με ετήσιους στόχους 5 δισ. το 2011, 10 δισ. το 2012 και 5 δισ. το 2013.
Πρακτικά, όπως σημειώνεται στην ελληνική λίστα, τα έσοδα που προέκυψαν από τις αποκρατικοποιήσεις ήταν 1,6 δισ. το 2011, μηδενικά έσοδα το 2012 και 1 δισ. το 2013.
Ποτέ κανένα πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων δεν απέτυχε τόσο εμφανώς, υποστηρίζει η ελληνική κυβέρνηση.
ΔΝΤ και ΕΕ επιμένουν για έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις 22,3 δισ. έως το 2020, στόχο τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίζει μη ρεαλιστικό, δεδομένου του μειωμένου επενδυτικού ενδιαφέροντος. 
Η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί τον πήχη για τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις στα 1,5 δισ. ευρώ για το 2015. 
Η Αθήνα δεσμεύεται πως θα τιμήσει όλες τις συμφωνίες που έχουν ήδη δρομολογηθεί, καθώς και πως θα εργαστεί για την ολοκλήρωση των διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τράπεζες
Η ελληνική κυβέρνηση προτείνει την υλοποίηση σειράς μεταρρυθμίσεων, με στόχο τη θωράκιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και την ενίσχυση της πιστωτικής επέκτασης, μακριά από δυσλειτουργίες. 
Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η διαχείριση των υψηλών ποσοστών των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Η ελληνική κυβέρνηση επαναδιατυπώνει σχέδιο για σύσταση φορέα διαχείρισης των NPLs, μέσω της χρήσης του υπολειπόμενου capital buffer του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Η Αθήνα στοχεύει στη στενότερη συνεργασία μεταξύ ΤτΕ, ΤΧΣ και ΕΚΤ για στρατηγικές κινήσεις, με στόχο τη σταθεροποίηση της καταθετικής βάσης των τραπεζών, στην ενίσχυση της ανεξαρτησίας του ΤΧΣ, αλλά και στην ισχυροποίηση του ρόλου της Τραπέζης της Ελλάδος. 
Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος των NPLs, οι ελληνικές αρχές, με τη στήριξη των θεσμών, θα θέσουν νέα κριτήρια για τη διευθέτηση των οφειλών, με στόχο την κοινωνική δικαιοσύνη (εισοδηματικά κριτήρια).
Ταυτόχρονα θα προστατεύεται υπό όρους η πρώτη κατοικία.

Αναπτυξιακή τράπεζα
Η ελληνική κυβέρνηση επαναδιατυπώνει τα σχέδιά της για τη σύσταση εθνικής τράπεζας αναπτυξιακού σκοπού, με στόχο τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Η αναπτυξιακή τράπεζα θα κληθεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για τη δρομολόγηση του επενδυτικού σχεδίου της Ευρώπης (γνωστό πως επενδυτικό σχέδιο Juncker).

ΕΝΦΙΑ
Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, η κυβέρνηση θα προχωρήσει από φέτος σε αντικατάστασή του από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, ωστόσο δεσμεύθηκε στους θεσμούς ότι θα λάβει ισοδύναμες παρεμβάσεις που δεν θα αλλοιώνουν την εισπρακτικότητα του φόρου (2,65 δισ.), ώστε να μην προκληθεί νέα τρύπα στα κρατικά ταμεία.
Τα ισοδύναμα θα προβλέπουν είτε επιβολή νέων φόρων, είτε θα έρθουν από την περιστολή δαπανών.

ΠΗΓΗ: bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου