Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Πέμπτη, Απριλίου 30, 2015

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ-ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ

Με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματικές τις μειώσεις των συντάξεων και την κατάργηση των επιδομάτων Χριστουγέννων και Πάσχα, έψαξα λιγάκι αντίστοιχες αποφάσεις των δικαστηρίων το προηγούμενο διάστημα.

Από το 2012 και μέχρι τώρα δεν είδα ούτε μία απόφαση δικαστηρίου (πέρα από το θέμα των ενστόλων και αυτό για ευνόητους σε όλους μας λόγους ) που να έχει δικαιώσει τους πολίτες και όχι την πολιτεία. Ακόμη και περιπτώσεις όπως αυτή που τώρα δικαιώνει συνταξιούχους έπαιρναν αναβολή λες και περίμεναν να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα παραμονές ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για να του ... βάλουν τη θηλιά στο λαιμό. Δε λέω ότι ήταν άδικη η απόφαση του ΣτΕ, όμως είναι άλλη μια απόδειξη ότι πλέον η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή. Φοβάμαι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα συντονισμένο από καιρό αγώνα- όπως έγινε και η κατευθυνόμενη κρίση που είχε οργανωθεί από την εποχή του Σημίτη ακόμη-ώστε να αποτύχει παταγωδώς μία αριστερή κυβέρνηση μέσα σε αυτή τη σαθρά δομημένη Ε.Ε. και να έρθουν και πάλι τα γνωστά λαμόγια ... μετά βαϊων και κλάδων να μας ξεπουλήσουν μέχρι τέλους.

Βέβαια, σε αυτό δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών. Ο Έλληνας δυστυχώς, θέλει να μη κοπούν μισθοί και συντάξεις, να μην πληρώνει στην εφορία, να περνάει καλά, αλλά συγχρόνως να μην έρθει η ρήξη με την Ευρώπη, αλλά να επέλθει συμφωνία. Αυτή είναι η πλειοψηφεία που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς προέρχεται από το βαθύ ΠΑΣΟΚ και οδηγεί πάλι την χώρα στην καταστροφή. Ας αποφασίσει, λοιπόν ο Ελληνικός λαός τι θέλει και ας μη θεωρεί ότι είναι άμοιρος ευθυνών. Μπορεί άλλοι να τα έφαγαν και όχι το μεγαλύτερο μέρος του απλού λαού ( γιατί μέσα σε αυτούς υπάρχουν και κάποιοι εργατοπατέρες που βρίσκονταν και βρίσκονται ανάμεσά μας, αλλά και πολιτικοί ή διοικητικοί υπάλληλοι που και πάλι υπό την ανοχή όλων μας τρώγανε και εμείς εθελοτυφλούσαμε γιατί περνούσαμε κι εμείς καλά ). Οι ευθύνες για όλα όσα τραβάμε είναι δικές μας και για τις επιλογές τόσων και τόσων χρόνων και για τη φούσκα μέσα στην οποία γουστάραμε να ζούμε και να περνάμε καλά και ας γνωρίζαμε ότι ήταν ουτοπία και για το γεγονός ότι βγάλαμε αριστερή κυβέρνηση για να μας κυβερνήσει δεξιά και αναγκάζουμε αυτή την κυβέρνηση να γίνει ο μεγαλύτερος κολοτούμπας και οσφυοκάμπτης για να μη χάσουμε τις ανέσεις μας. Όπως οι μεγάλοι ευνοημένοι των προηγούμενων χρόνων που πλουτίσανε παράνομα και έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, οδηγούν αυτή την κυβέρνηση-υπό την ανοχή μας-στο να γίνει το ... μεγαλύτερο πλυντήριο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μπροστά στον αγώνα της να μαζέψει ρευστό. Οι δανειστές μας σε συνδυασμό με την προηγούμενη κυβέρνηση έφτιαξαν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο ( το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει πάρει τις απαιτούμενες δόσεις από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο ήταν σίγουρα μέρος του σχεδίου ) για να φτάσουμε εδώ. Μάλιστα αυτή τη στιγμή όλοι καταλαβαίνουμε γιατί ο Σαμαράς έκανε αυτή την κίνησ που έμοιαζε αυτοκτονία να οδηγήσει σε εκλογές τη χώρα νωρίτερα από το κανονικό. Γιατί αν είναι καθαρα και έντιμα όλα, είναι απορίας άξιο γιατί δεν άφησε να πάμε στις εκλογές τον Μάρτιο που κανονικά είχαμε την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας και που σύμφωνα με τους προηγούμενους θα είχε τελειώσει και το μνημόνιο ?

Δυστυχώς, αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία μια ζωή τα ίδια θα έχουμε και τα παιδιά μας δεν θα έχουν ποτέ τη δυνατότητα να ζήσουν σε ένα καλύτερο μέλλον. Η έλλειψη σωστής παιδείας, η αυξημένη ανάγκη να αποκτήσουμε όλο και περισσότερα υλικά αγαθά, η ανάγκη για σωματική τροφή και η άρνηση να αποκτήσουμε τροφή για το μυαλό μας που θα μας βοηθήσει να φτιάξουμε γενιές ανοιχτόμυαλων και ουσιαστικών ανθρώπων, αλλά και η αποξένωση από γνήσιες ανθρώπινες σχέσεις με τους γύρω μας μέσα από τον φόβο που μας έσπειραν οι κυβερνώντες αυτού του τόπου μας οδηγούν σε μια καταστροφή που πρέπει γρήγορα να συνειδητοποιήσουμε. Ας μη ξεχνάμε ότι μόνο αν βρεις πάτο θα μπορέσεις μετά να ανέβεις ψηλά, ότι πρέπει να περάσεις μέσα από Χειμώνα για να ζήσεις την Άνοιξη και μετά το καλοκαίρι. Περάσαμε ήδη πολλά, αλλά οι Έλληνες πάντα μέσα από μεγάλες κακουχίες δημιουργούσαν και μεγαλουργούσαν. Εμείς, οι Νεοέλληνες πόσο άξιοι των αγώνων των προγόνων μας νιώθουμε? Ας κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας, αλλά με ειλικρίνεια, χωρίς υπεκφυγές. Τότε μόνο θα δούμε πολλά που αρνούμαστε να παραδεχθούμε και θα μπορέσουμε φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου