Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Απριλίου 15, 2015

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΝΟΙΚΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ


Σε σκάνδαλο τεραστίου μεγέθους εξελίσεται η υπόθεση με την πώληση 28 δημοσίων κτιρίων από το ΤΑΙΠΕΔ, τα οποία αμέσως μετά επινοικιάστηκαν από δημόσιες υπηρεσίες και κοστίζουν καθημερινά στο Ελληνικό κράτος. 

Με στόχο να βρεθούν άμεσα χρήματα ώστε να πληρωθούν οι δανειστές και χωρίς να εξετάσουν πόσο μεγαλύτερο κόστος θα είχε αυτή η ιστορία για το Ελληνικό κράτος, η προηγούμενη κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας, ξεπούλησε δημόσια κτίρια, τα οποία καλείται να χρυσοπληρώνει για τα επόμενα 20 χρόνια κάθε υπό τη μορφή του ενοικίου. Ετσι, εύλογα αναρωτιόμαστε όλοι πόσο πραγματικά οι δανειστές μας νοιάζονται να φτιάξουν τα δημοσιονομικά της Ελλάδας ή τους ενδιαφέρει μόνο να παίρνουν άμεσα τα χρήματά τους με οποιοδήποτε κόστος για τους Έλληνες πολίτες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, stokokkino.gr., τα κτίρια πουλήθηκαν σε θυγατρικές εταιρίες δύο τραπεζών- Εθνικής και Eurobank-των οποίων δύο άλλες θυγατρικές συμβούλευαν το ΤΑΙΠΕΔ κατά τη συναλλαγή. Αν τώρα το δημόσιο θελήσει να κρατήσει αυτά τα κτίρια μετά τα 20 χρόνια θα πρέπει να τα αγοράσει εκ νέου.

Πιάνοντας το νήμα από την αρχή, η δημοσιογράφος Γεωργία Ανάγννου μπήκε στην ιστοσελίδα του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., όπου στα χρόνια των μνημονίων είδαμε να βγαίνουν σε πλειστηριασμό τα «ασημικά» της χώρας. Εκεί, υπό τον τίτλο " Sale & Repo 28 κτίρια ", μπορεί να βρει κανείς τον φάκελο της πώλησης των 28 κτιρίων, ανάμεσα στις τελειωμένες δουλειές.
 
Στη λίστα που είχε δημοσιεύσει το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ προς άγρα αγοραστών, βρίσκει κανείς:

- κτίρια πέντε υπουργείων (Παιδείας, Πολιτισμού, Υγείας,  Δικαιοσύνης, Εσωτερικών)

- κτίρια που στεγάζουν αστυνομικές διευθύνσεις και υπηρεσίες , μεταξύ των οποίων η Γ.Α.Δ.Α. και το Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη

-κτίρια οικονομικών υπηρεσιών και ΔΟΥ, μεταξύ των οποίων και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

-αλλά κτίρια, όπως το Γενικό Χημείο του Κράτους και οι Καπναποθήκες Κεράνη
 
Στο σύνολό τους, 28 αστικά ακίνητα σε όλη τη χώρα, μεταβιβάστηκαν το 2011 από το ελληνικό Δημόσιο στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. , το οποίο τα χώρισε σε 2 χαρτοφυλάκια των 14 ακινήτων, με σκοπό κάθε χαρτοφυλάκιο να δημοπρατηθεί ενιαία. 


 
Η πώληση σε Εθνική Πανγαία και Εurobank Properties
 
Τα ακίνητα πουλήθηκαν τελικά, με τη μέθοδο πώλησης και επαναμίσθωσης (sale &lease back), με οικονομικό αντάλλαγμα 261,31 εκατ. ευρώ.
 
Το Α’Χαρτοφυλάκιο αγόρασε η Εθνική Πανγαία, τότε θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, έναντι  115.5 εκατ. ευρώ και το Β’ Χαρτοφυλάκιο αγόρασε η Eurobank Properties, θυγατρική της Eurobank, έναντι  145,81 εκατ. ευρώ.
Το συνολικό ποσό  των 261 εκατ. ευρώ που προέκυψε από την αγοραπωλησία, όπως κάθε «προϊόν αξιοποίησης» από το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ, κατατέθηκε  για την «αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας»... 

Το καίριο ερώτημα που προκύπτει, λοιπόν, μετά από όλα αυτά, σε κάθε άνθρωπο με κοινό νου και στοιχειώδεις γνώσεις μαθηματικών -κατά πόσο η σύμβαση αυτή εξυπηρέτησε τελικά πραγματικά το δημόσιο συμφέρον;- απασχόλησε και το Ελεγκτικό Συνέδριο, χωρίς την έγκριση του οποίου δε μπορεί να θεωρηθεί έγκυρη καμία πράξη αγοραπωλησίας του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.
 
Και η απόφαση 275-2013 του Ζ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου έβαλε πράγματι φρένο στην πώληση των 28 ακινήτων, καταλήγοντας πως «κωλύεται η υπογραφή των συμβάσεων».

ΠΗΓΗ:stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου