Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Πέμπτη, Απριλίου 23, 2015

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΘΕΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΕΡΚΕΛ ΝΩΡΙΤΕΡΑ-ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΑΦΗΣΕ Ο ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ



Ούτε κατά διάνοια δεν αφήνει στο περιθώριο η Ευρώπη τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός της χώρας βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής που αφορά αποφάσεις για τη μεγάλη μάστιγα του μεταναστευτικού, αλλά όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες οι Ευρωπαίοι ηγέτες στο σύνολό τους τον έχουν πλέον αποδεχθεί. Παρά τις αντιπολιτευτικές φωνές στο εσωτερικό της χώρας που αναφςεόμςνοι στον Τσίπρα μιλούν απαξιωτικά και θεωρούν ότι αποτελεί τον... αποδιοπομπαίο τράγο της Ε.Ε. η αλήθεια είναι άλλοι. Πέρα από τις ιδεολογικές διαφορές και τις διαφορετικές πολιτικές, η ουσία είναι ό ο Αλέξης τσίπρας χαίρει εκτίμησης για τις ηγετικές του ικανότητες και για το εκτόπισμα που έχει παρά τη νεαρή του ηλικία.



Στο περιθώριο τώρα αυτής της συνάντησης, νωρίτερα ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συνάντηση νμε την Άγγελα Μέρκελ, μέσα σε θετικό κλίμα όπου και ανέλυσε με ακρίβεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κράτος μας σε επίπεδο οικονομικής ρευστότητας, ενώ για άλλη μια φορά επισήμανε ότι η λαϊκή εντολή που έχει δεν του αφήνει περιθώρια να δεχθεί τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για μειώσεις μισθών και συντάξεων, καθώς και απελευθέρωση των απολύσεων. Σε αυτό το θέμα η Άγγελα Μέρκελ ήταν πιο διαλλακτική και δέχθηκε να μην παρθούν τέτοιου είδους μέτρα σε περίπτωση που η Ελληνική κυβέρνηση δώσει άλλα ισοδύναμα ( κάτι που οι θεσμοί από την πλευρά τους δεν δέχονται και απιτούν πάση θυσία τέτοιου είδους μέτρα ).
Από κυβερνητικές πηγές υπάρχει η ενημέρωση ότι ουδέποτε ο κ. Τσίπρας δεν έθεσε εκβιαστικούς όρους στην καγκελάριο παρά τα όσα ακούγονται από τα ΜΜΕ τις τελευταίες ώρες. Αυτό, όμως που εμείς γνωρίζουμε είναι ότι ο πρωθυπουργός μας της τόνισε ότι αν δεν βρεθεί άμεσα λύση τότε είναι υποχρεωμένος να πληρώσει τις υποχρεώσεις του κράτους στο εσωτερικό της χώρας, με αποτέλεσμα να μην αποπληρωθούν οι δόσεις στο ΔΝΤ, κάτι για το οποίο θα ζητήσει και την συναίνεση του Ελληνικού λαού με δημοψήφισμα.



Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι το μεσημέρι σε συνέντευξη που έδωσε ο Ντάισελμπλουμ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να απελευθερωθεί ένα μέρος των χρημάτων που έχει να λαμβάνει η Ελλάδα ώστε να αποκτηθεί ένα είδος ρευστότητας, φτάνει μόνο να συναινέσουν σε αυτό και οι θεσμοί μετά επίσπευση ενεργειών ελέγχου και διαλόγου με το Υπουργείο Οικονομικών.
Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup στις 30 Απριλίου, ενώ από σήμερα ακόμη πιο ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις αναλαμβάνει και ο εκ των δεξιών του Νίκος Παππας που θα έχει μια σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμα στελέχη της Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου