Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Κυριακή, Απριλίου 05, 2015

ΣΤΗ ΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΜΕ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

                        Ο Βαρουφάκης «χάλασε» το Πάσχα της Λαγκάρντ, άρα θα'ναι κάτι σοβαρό...
Σε λίγη ώρα ο Γιάννης Βαρουφάκης φτάνει στην Ουάσινγκτον, όπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ.
Μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών θα βρίσκεται και ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Ταμείο.
Το συγκεκριμένο ραντεβού, όπως όλοι καταλαβαίνουμε είναι υψίστης σημασίας και σίγουρα θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι στο τραπέζι θα τεθούν όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν και με τι εκκρεμείς δόσεις που χρωστά το ΔΝΤ στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο του 2014, αλλά και το πρόβλημα ρευστότητας που υπάρχει στα ταμεία μας με αφορμή την δόση των 480εκ. ευρώ που πρέπει εμείς να  τους δώσουμε την Τρίτη. Γι΄αυτό το λόγο και η Κριστίν Λαγκάρντ δέχθηκε να συναντήσει εκτάκτως τον Γιάννη Βαρουφάκη, παρόλο που σήμερα είναι το Πάσχα των καθολικών. Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το καταστατικό της συμφωνίας με το ΔΝΤ, μπορεί να δοθεί παράταση μέχρι 30 ημέρες για τη δόση που οφείλει η Ελλάδα και έχει οριστεί για τις 7 Απριλίου.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, o υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ για τις Διεθνείς Υποθέσεις Νάθαν Σιτς, καθώς o υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιού, απουσιάζει σε προγραμματισμένες διακοπές λόγω του Καθολικού Πάσχα.
Ο Έλληνας υπουργός θα έχει επίσης αργότερα τη Δευτέρα συνάντηση με την Κάρολαϊν Άτκινσον, σύμβουλο του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, επί διεθνών οικονομικών θεμάτων και εθνικής ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου