Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ Η " ΤΡΥΠΑ " ΤΩΝ 4,5 ΔΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

                   Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες απο euroworking group
Περίπου στα 4,5 δις ανέρχεται η " τρύπα ¨που έχουν οριοθετήσει οι θεσμοί μετά τους ελέγχους στα οικονομικά της χώρας μας και η κυβέρνηση από ότι φαίνεται θα παρουσιάσει σήμερα στην ομάδα εργασίας της ευρωζώνης κάποια πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα ώστε να καλύπτεται αυτό το κενό.
Το κυριότερο πρόβλημα παρουσιάζεται στον ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία όπου η κατάσταση του προϋπολογισμού φαίνεται να έχει ξεφύγει. Στα ατού της κυβέρνησης όσο αφορά την διαπραγμάτευση είναι τα επίσημα στοιχεία που θα παρουσιάσει με τα έσοδα που είχε η κυβέρνησει με τις ρυθμίσεις που έκανε για τα χρέη προς την εφορία και τα δημόσιια ταμεία. Όσο αφορά την πρώτη ρύθμιση έχουν ήδη μπει στα ταμεία λίγο πάνω από 150 εκ., ενώ για τη δεύτερη ρύθμιση η οποία έχει ξεκινήσει από την Πέμπτηευρώ Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή κοντά στη διαπραγμάτευση το βασικό πρόβλημα παραμένει το , μέσα σε 2 μέρες έχουν μπει στα ταμεία 15 εκ. ευρώ.
Σήμερα στις 4 μ.μ. συνεδριάζει εκτάκτως το euroworking group, αλλά ακόμη και η Ελληνική κυβέρνηση δεν είναι πολύ αισιόδοξη ότι σήμερα θα βρεθεί λύση και θα δοθεί το "πράσινο φως " για την εκταμίευση κάποιου ποσού ώστε να υπάρξει άνεση ρευστότητας στην Ελλάδα.
Το πιο πιθανό είναι να έχουμε μία θετική δήλωση όσο αφορά την πολιτική βούληση της Ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοσιονομικές αλλαγές και να ολοκληρώσει σε συνεργασία με τους θεσμούς το πρόγραμμα που έχουν ορίσει οι εταίροι μας.
To euro working group δεν πρόκειται να προτείνει σήμερα την σύγκλιση eurogroup για εκταμίευση τμήματος της δόσης των 7,2 δισ., καθώς δεν συντρέχει η μία και μοναδική προϋπόθεση, δηλαδή η συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας των θεσμών που εποπτεύουν το ελληνικό πρόγραμμα.
Σε αυτή την περίπτωση, βεβαια η χώρα μας θα βρεθεί σε πολύ δυσμενή θέση, καθώς στις 8 και 9 Απριλίου έχει να αποπληρώσει δύο δόσεις προς το ΔΝΤ. Παρόλα αυτά υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης εκφράζουν την αισιοδοξία ότι εντός της άλλης εβδομάδας θα έχουμε θετική εξέλιξη και συμφωνία με τους δανειστές.
Δεν είναι τυχαία η δήλωση του προέδρου της ΕΕ, Ντόναλντ Τούσκ από τη Μαδρίτη, πως δεν βλέπει λύση πριν από τα τέλη Απριλίου, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση ήδη αναζητά εναλλακτικές μεθόδους αποπληρωμής των δόσεων της 8ης και 9ης Απριλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου