Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Κυριακή, Απριλίου 19, 2015

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΜΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΟ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΠΝΙΓΗΚΑΝ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΡΕΝΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ



Το βίντεο είναι τραβηγμένο από την τηλεόραση του Alpha, όπου η 33χρονη γυναίκα από το Καμερούν περιγράφει τις δύσκολες στιγμές που πέρασε μέσα στο δουλεμπορικό, την ώρα του τοκετού και την ευγνωμοσύνη που νιώθει για τους Έλληνες λιμενικούς που έσωσαν τη ζωή της και τη ζωή των παιδιών της.

Από την άλλη πλευρά, συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη για το χαμό των δεκάδων ανθρώπων που πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να βρούνε μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη. Οι ταλαιπωρημένοι αυτοί συνάνθρωποί μας πλήρωσαν σε επιτήδιους, χιλιάδες δολάρια, όπως και τόσοι και τόσοι μετανάστες και στη διαδρομή με ένα κυριολεκτικά καρυδότσουφλο, βούλιαξαν στα νερά της Λαμπεντούζα, πηγαίνοντας προς Ιταλία. Θρηνεί όλος ο κόσμος, αλλά κανενός από όλους αυτούς τους μεγάλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης που κρατούν τις τύχες μας στα χέρια τους δεν ... ιδρώνει το αυτί του. Τα ταμεία τους, οι τσέπες τους και το πως θα στραγγαλίσουν τους λαούς του Νότου είναι τα μόνα ενδιαφέροντά τους.

Μετά από αυτό το θλιβερό συμβάν, ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, Αφού ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία των ερευνών διάσωσης, του τόνισε ότι τον στηρίζει στην πρόταση για έκτακτη σύγκλιση Συνόδου Κορυφής στην Ε.Ε. Ακόμη, ο Τσίπρας πρότεινε στον ομόλογό του να συνεργαστούν όσο αφορά το μεταναστευτικό που αποτελεί πληγή τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ιταλία.

ΠΗΓΗ: enikos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου