Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ

                tsipras4

Λίγο μετά τις 10 το πρωί ο πρωθυπουργός έφτασε στο Υπουργείο Υγείας, ενημερώθηκε από τους αρμόδιους υπουργούς και λίγη ώρα μετά μίλησε επίσημα στον Τύπο και έκανε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Σχόχος, όπως επισήμανε για άλλη μια φορά, η πρόσβαση στους χώρους της υγείας να μην είναι προνόμιο των λίγων, να ενισχυθεί η δημόσια υγεία και να πάψει η ασυδοσία που ισχύει και ενισχύει τους ιδιώτες εις βάρος των ταμείων του κράτους.
Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τα ακόλουθα:
- Την τοποθέτηση 700 εκ των 4.500 νέων υπαλλήλων στα νησιά του Αιγαίου, τη Θράκη και τη Δυτική Μακεδονία.
- Την πλήρη αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ ώστε να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες του ελληνικού πληθυσμού άμεσα.
- Την άμεση διασφάλιση λειτουργίας όλων των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και άμεσης φροντίδας με ενίσχυση προσωπικού ώστε να ανοίξουν όλα τα κρεβάτια.
- Παρεμβάσεις κυβερνητικές και νομοθετικές για την κατάργηση μνημονιακών ρυθμίσεων.
- Δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, είτε είναι ασφαλισμένοι, είτε ανασφάλιστοι.
- Άμεση υλοποίηση του εθνικού ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου.
- Συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων μέσω της αξιοποίησης των στρατιωτικών νοσοκομείων για κάλυψη αναγκών του ΕΣΥ, αν και όποτε απαιτηθεί και συνεισφορά του στρατού για τη μεταφορά ασθενών από απομακρυσμένες περιοχές, ορεινές ή νησιωτικές της άγονης γραμμής.
- Εφαρμογή ειδικού πλαισίου με κίνητρα για την ενίσχυση των κέντρων υγείας και των νοσοκομείων που βρίσκονται σε νησιά της άγονης γραμμής και ορεινές περιοχές.
- Εφαρμογή εξειδικευμένων προγραμμάτων τηλεϊατρικής για άμεση παροχή πρώτων βοηθειών σε περιοχές που βρίσκονται στην άγονη γραμμή της χώρας.
- Αναβάθμιση της λειτουργίας και του αντικειμένου εργασίας των γραφείων προστασίας δικαιωμάτων ασθενών σε συνεργασία με το συνήγορο για την κοινωνική πολιτική.
- Κατάργηση της υγειονομικής διάταξης 39Α στην οποία βασίστηκε, όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, η ρατσιστική διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών προσβάλλοντας την ίδια την αρχή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Ακόμη, ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τομέα του φαρμάκου, διατρανώνοντας για μια ακόμη φορά την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του, να στηρίξει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία.
Ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε ότι αποτελεί προτεραιότητα η προάσπιση της δημόσιας υγείας και η εξασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, γνωστοποιώντας την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα στην πλήρη αναβάθμιση του ΕΟΦ ώστε να παραλαμβάνονται ελεγμένα και εντελώς άρτια φάρμακα. Επανέλαβε, μάλιστα, ότι αυτή η παρέμβαση στο πλαίσιο λειτουργίας του ΕΟΦ θα αποτελέσει το βασικότερο εργαλείο για την υλοποίηση της πολιτικής της κυβέρνησης. Σε σχέση με την ελληνική φαρμακοβιομηχανία που τα χρόνια της κρίσης και τον μνημονιακών συμφερόντων δέχτηκε καίριο χτύπημα από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι η απόφαση της νέας κυβέρνησης είναι να ενισχύσει το ρόλο της.
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου