Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Δευτέρα, Απριλίου 27, 2015

ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΜΕΡΚΕΛ-ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

                      Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας-μερκελ

Συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ τις τελευταίες μέρες. 
Σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου οι συζητήσεις με την κ. Μέρκελ  έγιναν σε θετικό κλίμα, σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης που είχαν οι δύο ηγέτες στις Βρυξέλλες. Στη συνομιλία τους, συμφώνησαν να βρίσκονται σε σταθερή επικοινωνία καθ’ όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση.
Επίσης, ο Πρόεδρος του ΣΟΕ Νίκος Χουλιαράκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντέκλαν Κοστέλο. Συμφώνησαν να αρχίσουν ξανά άμεσα οι εργασίες του Brussels Group και σήμερα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη του Brussels Group.
Το Brussels Group θα επαναληφθεί δια ζώσης την Τετάρτη.

Εξάλλου, χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο συζήτησης το συντονισμό και την παρακολούθηση της πορείας της διαπραγμάτευσης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γιάννης Δραγασάκης, Ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο Γιώργος Σταθάκης, ο Νίκος Παππάς και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επιβεβαιώθηκε η στήριξη της κυβέρνησης στο πρόσωπο του Υπουργού Οικονομικών. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι κινήσεις του Γιάννη Βαρουφάκη στηρίζονται σε συλλογικές αποφάσεις των οργάνων της κυβέρνησης και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα συνεχίσει να εργάζεται για μια βιώσιμη λύση.

Στη σύσκεψη, αποφασίστηκε, ακόμα η συγκρότηση πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης υπό την ευθύνη του Γιάννη Βαρουφάκκη και το συντονισμό του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ για τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών ο συντονισμός θα γίνεται από τον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.

Τέλος, στο Γενικό Γραμματέα δημοσιονομικού σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Θεοχαράκη ανατέθηκε συγκρότηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας που θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία με τους δανειστές.

ΠΗΓΗ:stokokkino.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου