Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τρίτη, Αυγούστου 12, 2014

ΤΟ ΔΝΤ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΧΡΕΩΝ

Όπως είναι γνωστό, τα ταμεία είναι μείον τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και οι πολίτες αυτής της χώρας αδυνατούν να πληρώσουν όλους αυτούς τους φόρους και τα διάφορα " χαράτσια " που κατά καιρούς επιβάλλει η κυβέρνηση. Με βάση αυτά τα δεδομένα, το Υπουργείο οικονομικών εδώ και αρκετό καιρό μεθοδεύει μία ρύθμιση που θα βοηθήσει και τις δύο πλευρές να λύσουν κατά κάποιο τρόπο αυτά τα προβλήματα, αλλά όπως φαίνεται πάλι... σκοντάφτει πάνω στην αρνητική στάση της τρόικας.

Συγκεκριμένα, η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε ρύθμιση για τις οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία από 24 ως 100 δόσεις, με την ελάχιστη καταβολή να αρχίζει από τα 50 ευρώ.

Στόχος είναι να ανακουφιστούν 3.380.358 φορολογούμενοι με χρέη στην Εφορία και 1.243.000 ασφαλισμένοι με οφειλές προς τα Ταμεία.

Συνολικά τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία φτάνουν τα 68 δισ. ευρώ με 6 δισ. ευρώ «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα από εφέτος τον Ιανουάριο, ενώ τα χρέη προς τα Ταμεία ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ. 

Η αντίδραση, όμως των δανειστών ήταν αρνητική, κυρίως από το ΔΝΤ και η τρόικα διαμήνυσε να ξεχάσουν αυτές τις ευκολίες και μάλιστα ζήτησε η κατασχέσεις να ξεκινούν μετά την τρίτη ληξιπρόθεσμη δόση που δεν θα πληρώσει κάποιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου