Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Δευτέρα, Αυγούστου 25, 2014

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

                 

Έπειτα από μία συνάντηση διάρκειας μιας ώρας με τον πρόεδρο της γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός της χώρας Μανουέλ Βαλ υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησής του, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν τα Ηλύσια Πεδία, πριν λίγη ώρα.
Ο Ολάντ ζήτησε από τον Βαλ την παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου και «να συστήσει μια (κυβερνητική) ομάδα με συνοχή και προσανατολισμό στην κατεύθυνση που έχει ορίσει (ο πρόεδρος) για τη χώρα μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας. Η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης θα ανακοινωθεί την Τρίτη και θα είναι στη λογική της ανακοίνωσης.
Οι εξελίξεις αυτές, αποτελούν συνέπεια της συνέντευξης στην εφημερίδα «Le Monde» του υπουργού Οικονομικών Αρνό Μοντεμπούρ ο οποίος έριξε βολές κατά ριπάς εναντίον της Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και επέκρινε την κυβέρνηση Ολάντ, γιατί όπως είπε, δεν μπορεί να άγεται και να φέρεται από τη Γερμανία.
«Θεωρείται πλέον ότι ξεπεράστηκαν τα όρια, ένας υπουργός Οικονομίας δεν μπορεί να εκφράζεται με τέτοιους όρους για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και για έναν ευρωπαίο εταίρο όπως η Γερμανία» δήλωσε η προσκείμενη στον Γάλλο πρωθυπουργό πηγή.
Εκεί, ο Μοντεμπούρ έστειλε σαφές μήνυμα πως η Γαλλία δεν προτίθεται να συμπράξει άλλο σε αυτές τις πολιτικές, αλλά θα προβάλει μια ζώνη αντίστασης στα «γεράκια του πληθωρισμού» και στην «επικίνδυνη και μόνιμη ασθένεια που έχει πλήξει την Ευρωζώνη».
Μετά από όλα αυτά, όπως καταλαβαίνουμε όλοι θα υπάρξουν εξελίξεις στην Ευρωζώνη γενικότερα.

ΠΗΓΗ;athensmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου