Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Κυριακή, Αυγούστου 03, 2014

ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ- ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

                           
Όπως είχαμε προαναγγείλει αλλάζουν τα δεδομένα στο χώρο τη υγείας, καθώς ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ έχει ξεφύγει και τα δεδομένα που ισχύουν αυτή τη στιγμή στην οικονομία του κράτους δε δίνουν τη δυνατότητα για περαιτέρω αλχημείες ώστε να δοθούν μεγαλύτερα ποσά.
Σύμφωνα με το προσχέδιο που έχει φτιάξει ο κ. Βορίδης και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να το ολοκληρώσει και να καταθέσει αντίστοιχη τροπολογία μπαίνει νυστέρι στις διαγνωστικές εξετάσεις, όπου «γινόταν το έλα να δεις», όπως λένε παράγοντες του υπουργείου Υγείας, με τη θέσπιση πλαφόν στην εκτέλεση ιατρικών εξετάσεων ανά Περιφέρεια και ανά πάροχο, ενώ παράλληλα τίθεται φραγμός στην υπερσυνταγογράφηση.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν τα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ για τις τομογραφίες, όπου καταγράφηκε παγκόσμιο ρεκόρ.
Το 2013 διενεργήθηκαν περί τις 500.000 μαγνητικές τομογραφίες σε ασφαλισμένους, έναντι 350.000 το 2012. Αύξηση 40% σ’ έναν χρόνο. Στις αξονικές η αύξηση ήταν περί το 30%, δηλαδή 765.000 το 2013, έναντι 620.000 το 2012 (σύνολο 1.265.000).
Επίσης, προωθείται νέος «χάρτης» ιατρικών παροχών, σύμφωνα με τις πληθυσμιακές ανάγκες κάθε νομού και τη «λελογισμένη» παροχή υπηρεσιών ανά συμβεβλημένο ιατρό.
Όλα αυτά θα αρχίσουν να ισχύουν πιθανότατα από 1η Σεπτεμβρίου ή το αργότερο τέλη του ίδιου μήνα όπου θα υπογραφούν και οι νέες συμβάσεις με τους πάροχους ( ιατροί, κλινικές, διαγνωστικά ). Μάλιστα, συζητιέται και η περίπτωση να μειωθούν και οι τιμές κρατικού τιμολογίου των διαγνωστικών εξετάσεων, μόνο που σε αυτή τη περίπτωση οι πάροχοι ζητούν αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων, μιας που δεν τους επιβαρύνει κάτι παραπάνω αφού θα πληρώνουν τα ίδια ποσά, ενώ και στα ταμεία των ιδιωτικών παρόχων θα μπαίνουν τα ίδια μετρητά. Μόνο το κράτος θα ωφεληθεί με μείωση των ποσών με τα οποία θα αποζημιώνει τους παρόχους.
Από εκεί και πέρα αναμένονται εξελίξεις και στον τρόπο λειτουργίας των διαγνωστικών και των ιδιωτικών κλινικών, καθώς η τροπολογία αυτή θα λειτουργήσει ως ντόμινο, απολύσεων, ατομικών συμβάσεων και ίσως και κλείσιμο μονάδων κάποιων μεγάλων διαγνωστικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου