Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Δευτέρα, Αυγούστου 18, 2014

ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

                        Νέο καθολικό σύστημα αμοιβών νοσοκομείων προβλέπει νομοσχέδιο

Ιδιώτες γιατροί με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών θα μπορούν από τον επόμενο μήνα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με τροπολογία που αναμένεται να καταθέσει στη βουλή το Υπουργείο Υγείας.
Ήδη στις επαρχιακές πόλεις που οι ανάγκες ιατρικής περίθαλψης είναι μεγάλη και οι ελλείψεις πολλές, ισχύει αυτό το μέτρο. Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού κ. Γρηγοράκου οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη σε οποιαδήποτε ειδικότητα θα καλείται ένας ιδιώτης γιατρός της περιοχής να καλύψει. Η αμοιβή του, βέβαια θα γίνεται με τιμές ΕΟΠΥΥ.
Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση προσπαθεί να σπάσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΣΥ, ενώ δεν θα χρειαστεί να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις μόνιμων ιατρών ( εκτός λίγων εξαιρέσεων που έχουν ήδη ανακοινωθεί), καθώς οι όποιες ανάγκες θα καλύπτονται με ιδιώτες γιατρούς.
Από την άλλη τραγικά είναι τα στοιχεία που εξέδωσε ο ΟΑΕΔ σχετικά με τους άνεργους ιατρούς που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του. Σύμφωνα με αυτά, 3821 ιατροί είναι επισήμως άνεργοι και από αυτούς μόνο οι 1259 παίρνουν επίδομα ανεργίας του ύψους των 360 ευρώ ο καθένας. Βέβαια, ο αριθμός αυτός θα ήταν ακόμη μεγαλύτερος εάν προσθέταμε και τους χιλιάδες Έλληνες γιατρούς που έχουν φύγει τα τελευταία χρόνια για το εξωτερικό.
Όπως φαίνεται, προχωράμε ολοταχώς για ιδιωτικοποίηση της Υγείας και σειρά έχει η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. Δύο βασικοί κλάδοι για να γιγαντωθούν οι ανισότητες σε αυτή τη χώρα και να... ξεπουληθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου