Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Δευτέρα, Αυγούστου 18, 2014

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ


Σοκάρουν οι εικόνες που έρχονται από το Φέργκιουσον των ΗΠΑ, όπου φαίνεται να έχει χαθεί πλέον ο έλεγχος και κανείς δε γνωρίζει τις προεκτάσεις και το αποτέλεσμα αυτής της μάχης ανάμεσα σε πολίτες και αστυνομία.
Το βράδυ της Κυριακής η αστυνομία έριξε δακρυγόνα σε 400 περίπου διαδηλωτές, στο προάστιο Φέργκιουσον του Σεντ Λιούις στο Μιζούρι. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονταν και οικογένειες με παιδιά, ενώ λίγο αργότερα, ακούστηκαν πυροβολισμοί εναντίον του πλήθους. Το πλήθος διαμαρτύρονταν για την δολοφονία το Σάββατο 9 Αυγούστου, του άοπλου 18χρονου αφρο-αμερικανού Μάικλ Μπράουν από τα πυρά του αστυνομικού Ντάρεν Γουίλσον.
Η αστυνομία όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, κινήθηκε στο χώρο των συγκεντρωμένων διαδηλωτών με θωρακισμένα οχήματα και έριξε δακρυγόνα προς την περιοχή όπου οι εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης παρακολουθούσαν και κάλυπταν τη συγκέντρωση των διαδηλωτών η οποία έως εκείνη τη στιγμή ήταν απολύτως ειρηνική.
Εν τω μεταξύ, η Huffington Post μεταδίδει πως από το μένος των αστυνομικών δεν έχουν γλιτώσει ούτε οι δημοσιογράφοι. Στο πιο ακραίο περιστατικό, όπως το περιγράφει η εφημερίδα, κατατάσσεται η απειλή με όπλο αστυνομικού εναντίον του ρεπόρτερ Μουσταφά Χουσεΐν που εργάζεται για τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό του Argus Radio. Σε βίντεο ακούγεται αστυνομικός να βρίζει τον Χουσεΐν και να του λέει: «Ξεκουμπίσου από εδώ! Ή θα σταματήσεις να γράφεις ή θα σε πυροβολήσω με αυτό!».
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ στις ΗΠΑ! Η αστυνομία ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΕΝ ΨΥΧΡΩ διαδηλωτές και απειλεί δημοσιογράφους!!! (PHOTOS)

Εν τω μεταξύ, τα ξημερώματα της Τετάρτης (τοπική ώρα) δέχθηκε πυροβολισμούς από αστυνομικούς ένας ακόμη διαδηλωτής, ο Esrail Eli Britton, ηλικίας 19 ετών, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το περιστατικό φέρεται να εξελίχθηκε σύμφωνα με το τοπικό ksdk.com κοντά στην περιοχή του Φέργκιουσον. Επιπλέον, ο τραυματίας αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα των αρχών, νωρίτερα είχε απειλήσει αστυνομικό στο κεφάλι με όπλο. Ο αξιωματικός Τζον Μπέλμαρ δήλωσε πως ο Britton ήταν μέλος συμμορίας συνολικά οκτώ ανδρών που είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με μάσκες και κρατούσαν όπλα.
Επιπλέον, από τη νύχτα του Σαββάτου ένας άνθρωπος πυροβολήθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, χωρίς να διευκρινίζεται υπό ποιες συνθήκες ακριβώς. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, η αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα.

ΠΗΓΗ:athensmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου