Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Πέμπτη, Μαρτίου 26, 2015

Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ ΠΟΛΥΖΩΪΔΗ ΣΤΗ " ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ" ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ

             

Εδώ και αρκετό καιρό έψαχνα να βρω το συγκλονιστικό απόσπασμα από την ταινία " Η δίκη των δικαστών " με τον φοβερή απολογία του δικαστή Πολυζωίδη δια στόματος, βέβαια του Νίκου Κούρκουλου που έχει πει τους ωραιότερους και πιο συγκινητικούς μονόλογους στον ελληνικό κινηματογράφο.

Ίσω, από χαζομάρα ή άγνοια σχετικά με το διαδίκτυο ή ίσως και από μικρή προσπάθεια δεν το είχα βρει, αλλά ευτυχώς ο Μανώλης Γλέζος με βοήθησε σήμερα σε αυτό μέσα από την ιστοσελίδα
kinisienergoipolites.blogspot.gr. Τον μονόλογο αυτό τον οποίο εχω γράψει στο μαγνητοφωνάκι μου και τον ακούω κάθε φορά που νιώθω αδυναμία ή αισθάνομαι ότι με αδικούν και δεν μπορώ να αντιδράσω, δημοσιεύω και για όλους τους φίλους. Το ακούω, όμως και κάθε φορά που οι Εθνοσωτήρες μας ντόπιοι και ξένοι λένε ... παχυά λόγια για το καλό της Ελλάδας και των Ελλήνων.
" Είστε υποκριτές γιατί λέτε ότι αγαπάτε την Ελλάδα, αλλά πολεμάτε τους Έλληνες ", λέει κάποια στιγμή ο Πολυζωίδης και αναρωτιέμαι πόσο επίκαιρο είναι όλο αυτό και γιατί κάποιοι που- όπως τονίζουν οι ίδιοι- θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα κάνουν ότι είναι δυνατό για να βασανίζονται, να πεινάνε και να μένουν στο δρόμο οι πολίτες αυτής τη χώρας.

Ακούστε τον και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Εγώ, πάντως νιώθω σα να μη πέρασε μια μέρα από τότε. Υπαίτιοι στην κατάντιά μας είμαστε όλοι ένθεν και ένθεν και οι νονοτροπίες αυτού του λαού μετρούν εκατοντάδες χρόνια. Όμως, η μόνη αλήθεια είναι ότι κανείς ξένος δεν μας βοηθάει ανιδιοτελώς ή από οίκτο. Όλοι οι σωτήρες ντόπιοι και ξένοι πάντα κάπου αποσκοπούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου