Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Σάββατο, Φεβρουαρίου 14, 2015

ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ-ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟς ΓΙΑ ΤΑ 24 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΨΑΝ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ

                   Με επικεφαλής τον Γ. Μπασκόζο η Επιτροπή για την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, με διασύνδεση ΕΟΠΥΥ-ΗΔΙΚΑ

Σε επανεξέταση όλων των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με ιδιώτες παρόχους θα προχωρήσει άμεσα το Υπουργείο Υγείας.
Όπως είναι γνωστό οι ήδη υπάρχουσες συμβάσεις έχουν πάρει παράταση μέχρι τέλους του Μαρτίου από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η νέα κυβέρνηση, όμως είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στην ασυδοσία δαπανών του ΕΟΠΥΥ και θα επανεξετάσει όλες τις συμβάσεις με στόχο, όπως τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στη δημόσια υγεία και να εδραιωθεί ένα άλλο εργασιακό και κοινωνικό ήθος στον τομέα αυτό.

Ακόμη, ο κ. Ξανθός δήλωσε σχετικά: " Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη λειτουργική αναβάθμιση των εργαστηρίων και υγειονομικών μονάδων για την ανάσχεση της ροής δημόσιων πόρων προς τους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους. Έχει τεθεί ως άμεση προτεραιότητα η διοικητική υποστήριξη των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ με παράλληλη διασύνδεση των επιμέρους πληροφοριακών συστημάτων ( ΕΟΠΥΥ και ΗΔΙΚΑ ) για να διασφαλιστεί η διαφάνεια, ο έλεγχος και ο εξορθολογισμός των δαπανών με την ενσωμάτωση στο ηλεκτρονικό σύστημα διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων "

Εμείς, θα πούμε ότι πραγματικά η διάθεση του νέου Υπουργείου Υγείας είναι αξιέπαινη και γνωρίζουμε ότι έχει τη θέληση να φτιάξει τον τομέα της υγείας. Εμείς, προσωπικά από αυτό το blog δυστυχώς έχουμε περισσότερη εμπιστοσύνη στον υφυπουργό κ. Ξανθό από ότι στον ίδιο τον Υπουργό κ. Κουλουμπή, που η προηγούμενη θητεία του στο ίδιο Υπουργείο επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, δε μας αφήνει πολλά περιθώρια ελπίδας για πολλά αναδιαρθρώσεις εκ βάθρων. Βέβαια, πάνω από αυτόν υπάρχει μία κυβέρνηση που οι αριστερές της καταβολές μπορούν να βάλουν σε τάξη κάποια... κακά κείμενα που μπορεί να θέλουν κάποιοι να προωθήσουν.

Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε στην νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και να ζητήσουμε να γίνει έλεγχος για το που ακριβώς πήγανε τα 24 εκατ. ευρώ που έφυγαν 4 μέρες πριν τις εκλογές από το Υπουργείο Οικονομικών μετά από κοινή υπογραφή Βορίδη και Σταϊκούρα και τα οποία είχαν στόχο τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα? Αυτά τα χρήματα που βγήκαν από τις τσέπες του Ελληνικού λαού τα μοιράστηκαν όλα τα διαγνωστικά ή κάποια επιλεγμένα ? Ακόμη, γιατί αυτά τα λεφτά αποτέλεσαν δώρο και δεν αφαιρέθηκαν από τα χρέη που είχε ήδη το κράτος και ο ΕΟΠΥΥ προς τα διαγνωστικά? 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου