Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2015

ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ-Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΜΕΡΚΕΛ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

                 Alert! Ξαφνική συμφωνία στις Βρυξέλλες

Με επιτυχία φαίνεται να στέφθηκε η πρώτη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα σε σύνοδο Κορυφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τις Βρυξέλλες, οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στην υπογραφή μίας νέας συμφωνίας, η οποία αναμένεται να επικυρωθεί στο επόμενο Eurogroup τη Δευτέρα.
Μέρκελ και Τσίπρας αντάλλαξαν απόψεις μέσα σε πολύ καλό κλίμα, ενώ ιδιαίτερα βοηθητικός ως προς την Ελλάδα ήταν ο Γέρουμ Ντάισελμπλουμ. Όπως φαίνεται, η νέα συμφωνία θα έχει παράταση του υπάρχοντος δανειακού προγράμματος, κάτι στο οποίο υπέκυψε η Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά με άλλους όρους.
Οι ίδιες πληροφορίες μιλάνε για μέτρα που δεν θα διαιωνίσουν την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα. Οι Ευρωπαίοι δέχθηκαν να θέσει η ίδια η Ελλάδα επί τάπητος τα μέτρα που θα πάρει τα οποία σίγουρα θα περιλαμβάνουν διαρθρωτικές αλλαγές που σίγουρα πρέπει να γίνουν, αλλά χωρίς να αγγίζουν τα λαϊκά στρώματα των πολιτών της χώρας μας.
Ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του θα ετοιμάσουν ένα πρόγραμμα με ισότιμα μέτρα που θα αποφέρουν στα ταμεία αντίστοιχα ποσά με αυτά που θα έμπαιναν αν ακολουθούσαμε το μνημόνιο που ήδη υπήρχε. Στόχος, της ελληνικής κυβέρνησης να πατάξουν άμεσα την φοροδιαφυγή και να μειώσουν αρκετά τις σπατάλες στα υπουργεία ώστε γρήγορα να αποδείξουμε στη Γερμανία την επιτυχία του προγράμματος αυτού.
Για τον λόγο αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε με τον Γέρουμ Ντάισελμπλουμ για άμεση συνεργασία των τεχνικών κλιμακίων των δύο πλευρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου