Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ

8b1b409a6eb85834ea97741d1e39e640

Αναδημοσιεύω το κείμενο που ανήρτησε στο facebook ο αγαπητός Γιάννης Ζουγανέλης γιατί ταυτίστηκα και πιστεύω ότι είναι η πιο συνετή φωνή της λογικής που ακούσαμε όλες αυτές τις μέρες μετά το Eurogroup. 
Πέρα από αυτό, όμως μίλησε στον Μανώλη Γλέζο με αγάπη, τόλμη και απέραντο σεβασμό. Έτσι θα έπρεπε όλοι να μιλάμε και να συζητάμε για σοβαρά θέματα που απασχολούν τον Ελληνικό λαό.

Το προχθεσινό Eurogroup, μου άφησε μία πικρή γεύση  όπως πιστεύω και σε όλους όσους είναι πιστοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ από όταν βρίσκονταν στο 3%. Σίγουρα, όμως ευχαρίστησε τους περιστασιακούς ψηφοφόρους του του υπόλοιπου 30%. Μη ξεχνάμε, όμως έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία.

Παρόλα αυτά κρατώ μία ουδέτερη στάση. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι καμιά συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί ακόμη. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν έχεις κάποιες αντιρήσεις πρέπει να κρατήσεις μία στάση αναμονής. Γι΄αυτό και από την πρώτη στιγμή είπα ότι αν δεν δω πρώτα το κείμενο που θα συντάξει η Ελληνική πλευρά και αν δεν δω αν αυτό θα γίνει δεκτό από τους δανειστές μας δεν δικαιούμαι να πω τίποτα, όπως πιστεύω και όλοι μας. 
Από εκεί και πέρα είναι ωραί η επανάσταση και οι τσαμπουκάδες. Όμως, κακά τα ψέμματα. Έχω ξανακαταθέσει την άποψή μου, η Ελλάδα έπρεπε να έχει χρεωκοπήσει το 2009 όπου το χρέος ήταν στους ιδιώτες και όπου τα 5 χρόνια που περάσαμε τόσο ζόρικα θα είχαμε και κάποιο αποτέλεσμα αφού όταν πιάνεις πάτο δεν έχεις άλλη επιλογή από το να σηκωθείς και πάλι. Αυτή τη στιγμή οι δοσίλογοι αυτής της χώρας έχουν δέσει τη χώρα χειροπόδαρα. Αυτό δε σημαίνει, βέβαια ότι πρέπει να παραδωθούμε αμαχητί. Αν μη τι άλλο αυτή η κυβέρνηση δείχνει ότι δεν έχει σκοπό να το κάνει. Ότι θα έπρεπε να εκμεταλευτούμε τη γεωγραφική μας θέση το λέω και θα το λέω συνέχεια, αλλά ίσως και να είναι ένα διαπραγματευτικό χαρτί το οποίο δεν πρέπει να το " κάψουμε " ακόμη. 

Γι΄αυτό το λόγο και το κείμενο του Γιάννη Ζουγανέλη με βρίσκει σύμφωνη και συνάμα με έκανε να σκεφτώ ακόμη περισσότερο με τη λογική από ότι με το συναίσθημα. Κάναμε υπομονή 5 χρόνια, ας δώσουμε μία πίστωση χρόνου για λίγο ακόμη. Άλλωστε μόνοι μας χάσαμε το χρόνο και έχουμε συνευθύνη, καθώς με τη ψήφο μας δώσαμε την ευκαιρία στους ίδιους κλέφτες και δοσίλογους να μας κυβερνάνε 20 χρόνια τώρα. Αργήσαμε να αλλάξουμε σελίδα, ας μην προτρέχουμε τώρα. Ξέρω ότι ο λαός υποφέρει και η υπομονή του έχει εξαντληθεί. Ας προσπαθήσουμε, όμως όσο μπορούμε να στηρίξουμε τα καλά και να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για ένα καλύτερο αύριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου