Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 25, 2015

H TAINIA " DARK TRUTH " ΚΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

                             packshotA Dark Truth One Sheetpackshot

Πριν λίγες μέρες είδα στο βίντεο μία Αμερικάνικη ταινία που με προβλημάτισε. Μιλάω για το " Dark Τruth " με τον σπουδαίο Αντι Γκαρσία. Σε αυτή την ταινία λοιπόν υπάρχει μία πολυεθνική εταιρία η οποία αγοράζει τις εταιρίες νερού σε διάφορες υποανάπτυκτες κυρίως χώρες και έτσι ιδιωτικοποιείται. Με δεδομένο ότι οι Αμερικάνικη βιομηχανία παραγωγής ταινιών δεν κάνει τίποτα... στο πόδι και πάντα υπάρχει λόγος για ότι πραγματεύεται και για τα μηνύματα που περνάει παραξενεύτηκα όταν είδα την αναφορά στην Ελλάδα.

Για να σας δώσω να καταλάβετε θα σας αναφέρω μία συγκεκριμένη σκηνή της ταινίας.
Ο πρόεδρος της πολυεθνικής που όπως όλες οι ανάλογες εταιρίες που σέβονται τον εαυτό τους αγοράζει συνειδήσεις και κυβερνήσεις μιλώντας με συνεργάτη του σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του νερού σε χώρες της Αφρικής λέει :" Η Νότιος Αφρική έχει 50 εκ. κατοίκους και εμείς θα κάνουμε κουμάντο σε ολόκληρο το σύστημα ύδρευσης και μετά διαπραγματευόμαστε ήδη με την Ελλάδα"
Ο άλλος ρωτάει αν η Ελλάδα ιδιωτικοποιεί το νερό για να πάρει καταφατική απάντηση.

Θα αναρωτηθείτε γιατί τα γράφω αυτά. Γιατί η ταινία γυρίστηκε το 2012, όταν η τρόικα άρχισε να απαιτεί πλήρης ιδιωτικοποίηση του νερού στη χώρα μας. Το Χόλυγουντ μέσα από τις ταινίες του μπορεί να προπαγανδίζει και να εξυπηρετεί διάφορους σκοπούς, αλλα συγχρόνως λένε και αλήθειες περνούν και διάφορα μηνύματα. Το σίγουρο είναι πάντως ότι τίποτα δεν γίνεται ή λέγετε τυχαία.

Το σκέφτηκα πολλές φορές να γράψω κάτι σχετικό, αλλά την ώθηση μου την έδωσε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας ο οποίος δήλωσε ότι τα κοινωνικά αγαθά δεν μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν.

Οι προηγούμενοι κυβερνώντες στην Ελλάδα που συζητούσαν το ενδεχόμενο αυτό, καλό θα ήταν να δουν την ταινία και θα καταλάβουν πολλα.
Εγώ θα τελειώσω αυτή την αναφορά με τα λόγια του πρωταγωνιστή, ενός κατοίκου του Εκουαδόρ που είδε τους συμπατριώτες του να πεθαίνουν από το μολυσμένο νερό και όσοι κατάφεραν να επιβιώσουν από αυτό, να δέχονται βία από την ξεπουλημένη κυβέρνηση που δεν ήθελε να βγουν παραέξω όλα αυτά.

Λέει, λοιπόν στο τέλος της ταινίας: " Η συμφωνία νερού πρέπει να τελειώνει για όλες τις χώρες. Μιλάμε για έναν φυσικό πόρο που θα έπρεπε να τον χειρίζονται οι κυβερνήσεις για το λαό τους. Οχι οι ιδιώτες που ενδισφέρονται να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου