Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τρίτη, Φεβρουαρίου 10, 2015

ΤΑ 500 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΝΤ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΛΤΣΙΑΝΙ-ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

                 
Η Μαργαρίτα Παπανδρέου, ήταν η αιτία που σύμφωνα με τον Εβρέ Φαλτσιανί ο Γιώργος Παπανδρέου αναγκάστηκε να φέριε την τρόικα στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποσπάσματα από το βιβλίο του Εβρέ Φαλτσιανί με τίτλο “«La cassaforte degli evasore» («Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων») που κυκλοφορεί την επόμενη βδομάδα και τα οποία δημοσίευσε σήμερα η ιταλική εφημερίδα Corriere della Serra, ότι η λίστα των χρυσών καταθετών της HSBC χρησιμοποιήθηκε ως “εκβιασμός” για να επιβληθούν πολιτικές λιτότητας.
Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα προκειμένου να έρθει στην χώρα η Τρόικα. Ειδικότερα, όπως εκτιμά, ο Γιώργος Παπανδρέου έφερε την Τρόικα στην χώρα επειδή εκβιάστηκε τόσο από τον πρώην Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σακροζί όσο και από τους εταίρους, για να μην αποκαλυφτεί ότι η μητέρα του Μαργαρίτα διατηρούσε σε λογαριασμό στην HSBC περί τα 500 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον Φαλτσιανί, το ποσό είχε βγάλει παράνομα από την χώρα η Μαργαρίτα Παπανδρέου.
Όπως γράφει ο πρώην υπάλληλος της HSBC στο βιβλίο που έγραψε μαζί με τον Ιταλό δημοσιογράφο της Sole 24 Ocre, Angelo Mincuzzi “το 2011 η καθοδήγηση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη διάσωση της Ελλάδας είχε ανατεθεί στον (σ.σ. πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά) Σαρκοζί ο οποίος είχε αυτή τη λίστα και, γνωρίζοντας τα ονόματα, μπορούσε να ασκήσει πίεση στον Παπανδρέου”.
Πάντως, από την πλευρά του ο Φαλτσιανί δηλώνει έτοιμος από την πρώτη στιγμή να βοηθήσει την Ελληνική κυβέρνηση για να πιάσει όλους αυτούς τους έλληνες φοροφυγάδες που έβγαλαν λεφτά σε τράπεζες του εξωτερικού, αλλά όπως τόνισε κανείς δεν ζήτησε τη βοήθειά του. Μάλιστα, σε συνέντευξη που έδωσε στην Σοφία Παπαϊωάννου στον Alpha τόνισε ότι παλαιότερα είχε επισκεφθεί κρυφά την χώρα μας γι΄αυτό τον λόγο, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε τη βούληση να πιάσει τους φοροφυγάδες. Παρόλα αυτά είναι διατεθιμένος άμεσα να το ξανακάνει αν πραγματικά θέλει η Ελληνική κυβέρνηση και του το ζητήσει.
ΠΗΓΗ:koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου