Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 02, 2015

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ-ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΥΠΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΜΠΑΜΑ

                         «Η Γαλλία υποστηρίζει την Ελλάδα στη μάχη για το χρέος»

Πουθενά στις ηλεκτρονικές εκδόσεις του Τύπου της Γερμανίας δεν υπάρχει αναφορά στις δηλώσεις του Μπάρακ Ομπάμα που παίρνει θέση κατά των μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα. Οι Γερμανοί ... φίλοι μας μάλλον θεώρησαν ότι οι δηλώσεις του Πλανητάρχη είναι άνευ ουσίας και δεν τους αγγίζουν ή απλά επιθυμούν να κατευθύνουν το λαό εκεί που οι ίδιοι οι Γερμανοί κυβερνώντες θέλουν.

Από την άλλη, μετά τη παρέμβαση Ομπάμα η Ελλάδα φαίνεται να βρίσκει και άλλους συμμάχους, κάτι που αντικατοπτρίζει και ο Ευρωπαϊκός Τύπος.

THE NEW YORK TIMES

Η ΕΚΤ εξετάζει ξανά το ενδεχόμενο να παράσχει βοήθεια στις Ελληνικές τράπεζες.

THE WALL STREET JOURNAL

Η Γαλλία εξέφρασε τη στήριξή της στην Ελλάδα, στην συζήτηση για το χρέος.

HANDELSBLATT

Ο Γιούνκερ θέλει να καταργήσει την τρόικα.

EL PAIS

Οι Βρυξέλλες θέτουν τη διάλυση της τρόικας, ως παραχώρηση προς την Αθήνα. Περιοδεία στην Ευρώπη ξεκινά ο Τσίπρας για να κερδίσει την υποστήριξη των Ευρωπαίων ηγετών και αξιωματούχων.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι δύο μέρες πριν ο Αλέξης Τσίπρας επισκεφθεί τον Ματέο Ρέντσι, η Άγγελα Μέρκελ τηλεφώνησε στον Ιταλό πρωθυπουργό και τον ενημέρωσε για τα δεδομένα που υπάρχουν. Δεν ξέρουμε αν του έδωσε και κατευθυντήριες για το τι θα πει στον Έλληνα ομόλογό του.

Πάντως, χθες ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας σε συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Βαρουφάκη δέχθηκε τη λήξη του μνημονίου.

Για την ιστορία δείτε το βίντεο όπου ο Μπάρακ Ομπάμα αναφέρθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να συνεχίσει να πιέζει χώρες που βρίσκονται σε ύφεση και ότι κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης, προκειμένου αυτές οι χώρες σαν την Ελλάδα να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, να μειώσουν κάποια από τα ελλείμματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου