Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 19, 2015

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ



Πριν μισή ώρα περίπου κατατέθηκε το Ελληνικό αίτημα για παράταση της συμφωνίας και όπως λένε κύκλοι από την κυβέρνηση η διατύπωση έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ικανοποιητική και για την ελληνική πλευρά και για το Eurogroup.

To ελληνικό αίτημα για παράταση της συμφωνίας θα εξεταστεί το απόγευμα στο EuroWorking Group κι εφόσον υπάρξει συμφωνία, το αίτημα θα εγκριθεί με τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το αίτημα της Ελλάδας αφορά 6μηνη παράταση της συμφωνίας με τους εταίρους, που αφορά τη δανειακή σύμβαση και τους όρους από τους οποίους αυτή συνοδεύεται.

Μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του Σόιμπλε που φάνηκε να... βάζει νερό στο κρασί του, η φράση «επέκταση δανειακής σύμβασης» με την οποία ήταν ανένδοτοι οι δανειστές μας ότι έπρεπε να την βάλουμε στο αίτημα, ενδέχεται να αντικατασταθεί με τον όρο «επέκταση συμφωνίας».

Οι ίδιες πληροφορίες υπογραμμίζουν πως ο όρος «δανειακή σύμβαση» αντικαθίσταται με τον όρο «μηχανισμός βασικής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα», ο όρος «νέα συμφωνία» με τον όρο «νέος διακανονισμός» και ο όρος «σχετική ευελιξία» με τον όρο «ευελιξία».
Στα κέρδη της ελληνικής κυβέρνησης φαίνεται πως είναι η ένταξη του όρου «ανθρωπιστική κρίση», ο οποίος επί της ουσίας θα δίνει την δυνατότητα στην ελληνική κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την αντιμετώπισή της.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ελληνικό αίτημα θα περιλαμβάνει δεσμεύσεις αλλά και όρους που θα αποκλείουν τη μείωση εισοδημάτων. Όπως φαίνεται το κείμενο της Αθήνας θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τα εξής σημεία:
  • Παράταση έως το τέλος Αυγούστου
  • Τήρηση όρων δανειακής σύμβασης
  • Κανένα επιβαρυντικό μέτρο έως τον Αύγουστο
  • Όχι υφεσιακά μέτρα (μειώσεις συντάξεων ή αύξηση ΦΠΑ)
  • Πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,5% έναντι 3% του ΑΕΠ
  • Η χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, που προσδιορίζονται στα 17 δισ. ευρώ για φέτος, να καλυφθούν μέσω τις αύξησης κεφαλαίων από τον ELA, της έκδοσης πρόσθετων εντόκων γραμματίων, των πρόσθετων δόσεων από το ΔΝΤ και των εκταμιεύσεων από τον EFSF.
  • Υποκατάσταση στόχου αποκρατικοποιήσων με τα κέρδη 1,9 δισ. ευρώ των κεντρικών τραπεζών των κρατών - μελών, τα οποία θα προτείνεται να δοθεί για την αποπληρωμή του ΔΝΤ.
Μετά από αυτό περιμένουμε επίσημες αντιδράσεις και εξελίξεις από σήμερα το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου