Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τρίτη, Φεβρουαρίου 24, 2015

ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ EUROGROUP

                   Αποτέλεσμα εικόνας για eurogroup
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τηλεδιάσκεψη των Υπουργών οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θετική κατάληξη για την χώρα μας.
Συγκεκριμένα, η λίστα των μεταρρυθμίσεων που πρότεινε η Ελληνική κυβέρνηση πήρε ¨το πράσινο φως ", μετά από το συμβούλιο των 18 Υπουργών και έτσι δόθηκε επίσημα και η τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις και ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί σε επιστολή τους προν τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, είχαν χαρακτηρίσει την ελληνική λίστα ως “έγκυρο σημείο εκκίνησης για επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης”.
Κατά την άποψη της Επιτροπής, η λίστα είναι επαρκώς εκτενής για να αποτελέσει ένα έγκυρο σημείο εκκίνησης για επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως ζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.
Μάλιστα, ειδική αναφορά γίνεται στη δέσμευση της κυβέρνησης για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς καθώς και στην αναζήτηση μεταρρυθμίσεων για την βελτίωση της δημόσιας διοίκησης.
“Η Κομισιόν είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση για να μετατρέψει τις γενικές ακόμη δεσμεύσεις σε ξεκάθαρες ενέργειες πολιτικής. Η αποφασιστική υλοποίηση των δεσμεύσεων για τις μεταρρυθμίσεις θα αποτελέσει το κλειδί για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης", ανέφεραν τέλος, Μοσκοβισί και Ντομπρόφσκις.
ΠΗΓΗ:koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου