Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2015

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ 24ΩΡΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ-ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

                         7676
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η διαδικασία ( κράτησε περίπου ένα 24ωρο) ψήφισης του τρίτου μνημονίου, το οποίο υπερψηφίστηκε με 222 ναι, 64 όχι και 11 παρών.
Από την ιστοσελίδα toxwni.gr, παραθέτουμε ένα πραγματικά προσεγμένο χρονοδιάγραμμα για την εξέλιξη και τα όσα ουσιαστικά ειπώθηκαν στην ολομέλεια της Βουλής, λεπτό προς λεπτό:
01.57: Η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας.
02.16: Τον... χορό άνοιξε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος: "Τα πράγματα είναι απλά: Στις 16.00 αύριο υπάρχει Eurogroup. Eκεί πρέπει να πάει η ελληνική κυβέρνηση με ψηφισμένα τα προαπαιτούμενα και την δανειακή σύμβαση. Αν ψηφίσουμε να μην έχουμε τα σκέλη της συμφωνίας, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να μιλήσει με τους Θεσμούς για νέα προαπαιτούμενα ώστε να πάμε σε δάνειο-γέφυρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται"
02.20: "Χρειαζόμαστε άμεσα χρηματοδότηση, ώστε η οικονομία να ομαλοποιηθεί και οι τράπεζες να ανακεφαλαιοποιηθούν - Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρακάμπτει ουσιώδη ζητήματα στη λειτουργία της Βουλής - Προτείνω η συζήτηση να τελειώσει εντός 3ώρου" είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.
02.23: "Δεν τιμά τη Βουλή η διαδικασία του κατεπείγοντος" εκτίμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
02.26: Η πρώτη... ένταση της βραδιάς: Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν με χυδαίους χαρακτηρισμούς στον Νίκο Φίλη.
02.28: "Πρέπει να συζητηθούν απόψε οι τροπολογίες" εκτίμησε ο Χάρης Θεοχάρης από το Ποτάμι.
02.31: "Θεωρούμε απαράδεκτη τη διαδικασία" είπε ο κοιν. εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.
02.35: "Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί τις τελευταίες ημέρες εδώ στη Βουλή να καταναλώνουμε τον περισσότερο χρόνο για άλλα ζητήματα. Όταν, όμως, εδώ κρίνονται τα μείζονα δε μπορεί να γίνεται ανεκτό όλη αυτή η κωλυσιεργία που πίσω από μια θεσμική στάση έρχεται να μην επιτρέψει να ασχοληθούμε με την ουσία των μέτρων" είπε ο Νίκος Νικολόπουλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
02.40: "Συμφωνούμε με το κατεπείγον" είπε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Κουτσούκος.
02.50: Για να δεχθεί ο Βενιζέλος το κατεπείγον θέλει πρώτα να του ζητήσει... συγνώμη ο πρωθυπουργός! Θράσος. Και πολύ γέλιο στις 3 η ώρα το πρωί από τον θλιβερό συνέταιρο του Σαμαρά!
02.56: Τρομερό... καρφί Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Βενιζέλο: "Πολλά θα θυμάται ο ελληνικός λαός. Και εσάς, κύριε Βενιζέλο, δε θα σας ξεχάσει"
03:03: Μετά από νέα ένταση με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Νικήτας Κακλαμάνηςαποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας!
03.06: Πρέπει να αποσυρθούν οι τροπολογίες για τις συντάξεις τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,Δημήτρης Στρατούλης.
03.12: Έγινε ψηφοφορία δια ανατάσεως της χειρός σχετικά με την απόκρουση των τροπολογιών (όπως εισηγήθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων). Με ευρεία πλειοψηφία, η Βουλή αποφάσισε να εισαχθούν οι τροπολογίες.
03.18: Επίσης, με ευρεία πλειοψηφία, η Ολομέλεια αποφάσισε η συνεδρίαση να γινει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
03:24: Η Πρόεδρος της Βουλής προτείνει η Ολομέλεια να εξαντληθεί η 10ωρη συζήτηση - Να ξεκινήσει στις 03:30 και να τελειώσει στις 13:30 το μεσημέρι. Στις 07.00 προτείνει ως χρόνο ολοκλήρωσης της συζήτησης ο Νίκος Φίλης.
03:37: Με την διαδικασία της ψηφοφορίας διά ανατάσεως της χειρός, το σώμα της Ολομέλειας αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για 10ωρη συζήτηση πριν την ψηφοφορία.
03.42: Η Ολομέλεια αποφάσισε η διαδικασία να ολοκληρωθεί στις 07.00 σύμφωνα με την πρόταση του Νίκου Φίλη.
03.44: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχώρησε, προεδρεύει πλέον ο Αλέξης Μητρόπουλος.
03.51: Η συζήτηση ξεκίνησε με έντονο επεισόδιο Τσακαλώτου με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ξαφνικά, πήρε τον λόγο (μόνος του) ο... Μεϊμαράκης που μιλώντας στον ενικό και με ύφος αδιανόητο απείλησε ότι αν δεν είναι... σεμνοί οι του ΣΥΡΙΖΑ δε θα ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία τη συμφωνία. "Ακούς που σου λέω;" είπε στον Τσακαλώτο. "Ακούς που σου λέω κι εσύ;" είπε στον πρόεδρο της Βουλής! Οι... Μένουμε Ευρώπη είναι αυτοί για να μη ξεχνιόμαστε.
04.04: "Πράγματι είναι ένα νέο Μνημόνιο, έξω από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέτρα είναι λιγότερο επώδυνο από τα μέτρα του Μνημονίου, ωστόσο και οριζόντια και άδικα και υφεσιακά. Δεν είναι δικό μας το μνημόνιο. Μαζί με τα κινήματα θα το αλλάξουμε" είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας.
04.21: Την αλλαγή της δεύτερης τροπολογίας που κατέθεσε η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέσω Twitter, ο προέδρος των ΑΝ.ΕΛ., Πάνος Καμμένος, ο οποίος έγραψε πως «η δεύτερη τροπολογία άλλαξε δεν υπάρχει μείωση συντάξεων στελεχών εν αποστρατεία ΕΔ. Το 58ο έτος μόνο για την αποστρατεία από την πολιτεία».
04.34: Στο βήμα ο Χατζηδάκης. Προσπαθεί να μιλήσει σκωπτικά και να ειρωνευτεί. Δεν το έχει...
04:47: Η κυβέρνηση έχει στο μυαλό της τις εκλογές, υποστήριξε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής για την ψήφιση της νέας συμφωνίας. "Το μνημόνιο που φέρνετε είναι η προδοσία των λαϊκών συμφερόντων", εκτίμησε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ
05:35: Νομοθετικές βελτιώσεις ανακοινώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας
05.44: Δεν ξέρω εάν λυπάμαι ή ντρέπομαι για τον κ. Μάρδα και για την κυβέρνηση, υποστήριξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής για την κύρωση της νέας συμφωνίας. "Αλλάζοντας τον τίτλο δεν γίνεται συνταγματικό το νομοσχέδιο" τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έκανε συνταγματική εκτροπή. "Όλο το μνημόνιο είναι εκτροπή, κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής" υποστήριξε εν συνεχεία ο κ. Λαφαζάνης. "Δεν υφίσταται σ' αυτή τη χώρα Δημοκρατία" συμπλήρωσε, επαναλαμβάνοντας ότι "λυπάμαι για την κυβέρνηση"
06.00: "Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε τον λαό, καλλιέργησε φρούδες ελπίδες - Ψεύτικος ο διαχωρισμός μνημόνιο-αντιμνημόνιο - Υπάρχει εναλλακτική λύση με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής" είπε ο εισηγητής του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος.
06:42: Τον λογό είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος που... παραληρούσε (με θράσος) για αρκετά λεπτά... 
07.00: "Η φορολογική προσαρμογή είναι 2,5% του ΑΕΠ και άλλο 1% το 201"8, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν μειώσεις μισθών, ενώ η συνταξιοδοτική δαπάνη μειώνεται οριακά στο 0,3% - 0,4% του ΑΕΠ. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο Γ. Σταθάκης υπενθύμισε ότι τα προηγούμενα μνημόνια μείωσαν τις συντάξεις κατά 40% και τους μισθούς 18%. «Δεν τίθεται θέμα αν είναι κάτι συμβατό με αυτό που θα θέλαμε. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές και έγιναν τεράστιοι συμβιβασμοί», παραδέχθηκε ο υπουργός, ο οποίος τόνισε ότι η συμφωνία αυτή «είναι η καλύτερη επιλογή για την χώρα».
Ακόμη ο Γ. Σταθάκης υπογράμμισε πως «είναι εν πολλοίς παραπλανητική» η βασική διαπίστωση της αντιπολίτευσης πως η χώρα και η οικονομία οδηγήθηκε στο τρίτο πρόγραμμα λόγω των εξελίξεων των τελευταίων μηνών. Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά σε ένα «αδιέξοδο που απαρτιζόταν από δύο προβλήματα: τα τεράστια δάνεια που έπρεπε να αποπληρώσει και τα τεράστια πλεονάσματα που έπρεπε να παράγει για να τα πληρώσει».
06:52: H Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε: "Η θετική ψήφος μας δεν είναι ψήφος ανοχής ή πολύ περισσότερο ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Σε κάθε «ναι» που θα εκφωνήσει σήμερα κάθε βουλευτής μας να ακούτε ένα ηχηρό «ναι» στην απόφασή μας να στηρίξουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας"
07:17: «Γι' εμάς το νόμισμα δεν είναι ταμπού. Αν υπήρχε λύση οι ΑΝΕΛ θα την στήριζαν», τόνισε ο Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στη Βουλή. Η συμφωνία επετεύχθη μετά την σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, δήλωσε. 
«Υπάρχει σε κανέναν αμφιβολία ότι εξαντλήθηκαν όλες οι δυνατότητες που υπήρχαν; αναρωτήθηκε. Φτάσαμε στο σημείο να απευθυνθούμε σε ανατολή και δύση», είπε. Σημείωσε ακόμη ότι το θέμα της Ευρώπης δεν είναι ταμπού για τον ίδιο. «Μακάρι να υπήρχε άλλη λύση που να φέρει ευημερία στον ελληνικό λαό, ακόμη και με άλλο νόμισμα. Αλλά τέτοια λύση δεν υπήρχε» είπε. «Αυτή η συμφωνία διέπεται από το ευρωπαϊκό δίκαιο και όχι το αγγλικό... Αυτή η συμφωνία αποτελεί το τέλος της εποχής των μνημονίων», πρόσθεσε.
07:30: Ο Σταύρος Θεοδωράκης στο βήμα της Βουλής μιλάει για τα ψέματα και τη διαπλοκή. Οχι, δεν έπεσε κάποιο ταβάνι να τον πλακώσει.
07.50: Η ΠτΒ, Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι, πλέον, δε στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα.
08.11: Να ξεκαθαρίσει άμεσα το πολιτικό τοπίο κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔΒαγγέλης Μεϊμαράκης. «Πρέπει να δώστε λύση. Τώρα, τη Δευτέρα. Κάντε ό,τι θέλετε. Κάντε εκλογές, εμείς εδώ είμαστε θα σας βοηθήσουμε να δραπετεύσετε» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ. «Απαιτούμε να ξεκαθαρίσει η πολιτική κατάσταση στη χώρα. Δεν μπορεί να ψηφίζει τα νομοσχέδια η αντιπολίτευση», υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης και ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα πρέπει να περιμένει ότι η ΝΔ θα ψηφίσει τα μέτρα και τον Οκτώβριο.
08.30: «Το πραγματικό δίλημμα που ετέθη δεν ήταν μνημόνιο ή άτακτη χρεοκοπία. Το δίλημμα ήταν ξεκάθαρα μνημόνιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής μιλώντας για το νέο μνημόνιο και τόνισε ότι το δημοψήφισμα δεν ήταν για ευρώ η δραχμή. «Ζήτησα από τους συντρόφους μου να μου καταθέσουν την εναλλακτική» υπογράμμισε και απαντώντας στην κριτική της Ζωής Κωνσταντοπούλου σημείωσε: «Δεν είναι εναλλακτική να καταγγέλλουμε το χρέος και όσο το κάνουμε να πιστεύουμε ότι θα μειωθεί. Ούτε είναι εναλλακτική να φωνάξουμε ότι είναι άδικη η άτακτη χρεοκοπία».
Όπως είπε ο πρωθυπουργός: «Τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Η πραγματικότητα σε κάνει να παίρνεις δύσκολες και σκληρές αποφάσεις». «Πήραμε μια επώδυνη επιλογή ευθύνης. Κάναμε ένα βήμα πίσω βγαίνοντας όρθιοι από τον λάκκο των λεόντων», ανέφερε. «Δεν μετανιώνω ούτε που πάλεψα για να υπερασπιστώ το δίκιο, ούτε που αποφάσισα το συμβιβασμό έναντι του ηρωικού χορού του Ζαλόγγου για την πλειοψηφία των Ελλήνων», τόνισε.
09:13: ​Παρέμβαση Βαρουφάκη: Στην αίθουσα έχω δεχτεί ακραίες φραστικές επιθέσεις. Ακόμη και σήμερα είπαν ότι είχα δόλο για τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου. ΟΙ επιθέσεις στο πρόσωπο μου ήταν προσπάθεια να πληγεί η 5μηνη επιτυχία της κυβέρνησης. Για να λυθεί το θεσμικό ζήτημα αρκεί ένα νεύμα του πρωθυπουργού για την παράδοση της έδρας μου.
09.23: Ο προεδρεύων, Αλέξης Μητρόπουλος κήρυξε τη συνεδρίαση της Ολομέλειας περαιωμένη. Έρχεται η ονομαστική ψηφοφορία.
Λίγο μετά τις 10:15 ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία με το αποτέλεσμα που γράφουμε παραπάνω.
ΠΗΓΗ:toxwni.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου