Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Δευτέρα, Αυγούστου 10, 2015

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Αλλάζει το φορολογικό καθεστώς των βουλευτών, αλλάκαι τα ποσά των μισθών τους μετά από σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν λίγο ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τους κ.κ. Βερναρδάκα, Μάρδα και Σαγιά.
Ακόμη, μείωση και ανάλογη φορολόγηση θα έχουν και οι διοικητές των ΔΕΚΟ, καθώς και οι πρόεδροι των Ανεξάρτητων Αρχών.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή ( μπορεί και σήμερα). Η μείωση για τους Υπουργούς που είναι και βουλευτές θα είναι περίπου της τάξεως του 25%, ενώ γι' αυτούς που δεν είναι βουλευτές της τάξεως του 15%.
Για τους διοικητές και προέδρους της τάξεως του 40%.
Όσο αφορά τη φορολογία όλων των παραπάνω θα ισχύσει ότι ισχύει και για όλα τα φυσικά πρόσωπα.

Όπως τόνισε αμέσως μετά τη σύσκεψη ο Αλέξης Τσίπρας: " Το πολιτικό σύστημα οφείλει να ανταποκρίνεται στο κοινό αίσθημα. Γι' αυτό θα κατατεθεί άμεσα το νομοσχέδιο που καταργεί το αφορολόγητο των βουλευτών και εξορθολογίζει τις αποδοχές βουλευτών, υπουργών, διοικήσεων οργανισμών και προέδρους ανεξάρτητων αρχών. Αυτή η πρωτοβουλία δεν επιβάλλεται την τρέχουσα διαπραγμάτευση, αλλά από την υποχρέωση του πολιτικού συστήματος να μην εξαιρεί τον εαυτό του από τα μέτρα που λαμβάνει."

ΠΗΓΗ:protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου