Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τρίτη, Αυγούστου 04, 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ

Το τελευταίο διάστημα φτάνουν στα αυτιά μας πληροφορίες για απολύσεις σε κάποιες εταιρίες που έχουν να κάνουν με πολιτικές επιλογές των υπαλλήλων.
Μάλιστα, σε μεγάλη επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο τομέα της Υγείας, έχουν γίνει το διάστημα από το δημοψήφισμα μέχρι τώρα απολύσεις περίπου 10 ατόμων και μάλιστα μία περίοδο όπου λόγω αδειών δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια απωλειών προσωπικού, αφού σε καθημερινή βάση υπάρχει αρκετή δουλειά.

Όπως μας καταγγέλουν, τουλάχιστον δύο άτομα, τα οποία δούλευαν στη συγκεκριμένη επιχείρηση 18 χρόνια και 20 χρόνια αντίστοιχα, η επίσημη εκδοχή της επιχείρησης ήταν ότι απολύονται γιατί "θα  γίνουν ανακατατάξεις ". Στην πραγματικότητα, όμως αφορά τις επιλογές τους να ψηφίσουν φανερά " ΟΧΙ " στο δημοψήφισμα του Ιουλίου.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση, είχε δοθεί έμμεσα η γραμμή όλοι οι υπάλληλοι να ψηφίσουν το "ΝΑΙ" Μάλιστα, τρεις μέρες πριν το δημοψήφισμα σε συνάντηση εκπροσώπων της επιχείρησης, διευθυντών και κάποιων συγκεκριμένης ειδικότητας επαγγελματιών, τονίστηκε η σημασία να υπερψηφιστεί το "ΝΑΙ"  για να μην υπάρξουν απολύσεις. Το ίδιο είχε συμβεί στη συγκεκριμένη επιχείρηση και προεκλογικά τον Ιανουάριο με τη λογική να μην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

Αν υπάρξει συνέχεια θα επανέλθουμε. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι και οι υπόλοιποι υπάλληλοι που απολύθηκαν δούλευαν στη συγκεκριμένη εταιρία από 15-20 χρόνια και σίγουρα δεν είναι η μόνη επιχείρηση που προέβει σε τέτοιες ενέργειες. Είναι σίγουρο ότι από το τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν πολλές τέτοιες εξελίξεις σε αρκετές εταιρίες που θα βρουν για άλλη μια φορά αφορμή την κρίση για να προσλάβουν νέους υπαλλήλους με χαμηλό κόστος.

Πάντως, για όσους δεν το γνωρίζουν υπάρχει απόφαση του Αρείου Πάγου από το Νοέμβριο του 2013 που θεωρείται παράνομη οποιαδήποτε απόλυση υπαλλήλου που έχει πολλά χρόνια στην ιδια επιχείρηση και έχει οικογενειακές υποχρεώσεις, όταν στην ίδια επιχείρηση υπάρχουν άλλοι νεώτεροι υπάλληλοι χωρίς υποχρεώσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου