Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2015

ΑΠΟ... ΚΟΣΚΙΝΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ

                         Αξιολόγηση, axiologisi                             

Αλλάζουν τα δεδομένα και όπως φαίνεται από εδώ και πέρα δεν θα είναι τόσο εύκολο να συνάπτουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ όσοι ιδιώτες πάροχοι το επιθυμούν.
Όπως είναι γνωστό οι ήδη υπάρχουσες συμβάσεις με ιδιωτικά διαγνωστικά, γιατρούς και κλινικές έχουν πάρει παράταση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ αναμένεται και νέα παράταση μέχρι τέλος του χρόνου, παρόλο που οι πάροχοι ζητούν απεγνωσμένα νέες συμβάσεις, χωρίς " κουρέματα " των αποζημιώσεων από πλευράς ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από 1/1/2016 θα γίνε μεγάλο ξεσκάρτισμα, καθώς πρώτα θα υπάρξει ακριβής έλεγχος για τις ανάγκες που έχει ο πληθυσμός της κάθε περιοχής και για την κάλυψη που θα έχει πρώτα από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Από εκεί και πέρα σε κάθε περιοχή θα δοθούν οι συμβάσεις ανάλογα με τις πληθυσμιακές ανάγκες και ανάλογα με τις παροχές που θα προσφέρει ο κάθε ιδιώτης πάροχος. Από εκεί και πέρα κάθε τρεις μήνες θα υπάρχουν νέοι έλεγχοι και θα ανανεώνονται ή θα καταργούνται οι άδειες που έχουν δοθεί, ενώ θα επανελέγχονται και οι ανάγκες των ασφαλισμένων.

Πέρα από αυτό, αλλαγές θα υπάρξουν και στα ιατρικά πρωτόκολλα συνταγογράφησης, καθώς θα μπουν και νέα, ενώ θα μειωθούν οι τιμές του κρατικού τιμολογίου για τις περισσότερες εξετάσεις με προτεραιότητα στις αιματολογικές ( εκεί υπάρχει και το μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους από πλευράς ιδιωτικών διαγνωστικών ) και στις ακριβές εξετάσεις όπως μαγνητικές, αξονικές, σπινθηρογραφήματα και triplex.
Σε αυτό τον τομέα των αποζημιώσεων από πλευράς ΕΟΠΥΥ, θα υπάρξει και νέα ρύθμιση όπου το claw back, θα αυξάνεται κατά περίπτωση, ανάλογα με τον κλειστό προϋπολογισμό του οργανισμού, ο οποίος θα τηρείται αυστηρά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου