Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Μαρτίου 12, 2014

ΝΕΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

Νέες συγκρούσεις και αναταραχές είχαμε στη Τουρκία για άλλη μια φορά με αφορμή τώρα το θάνατο του 15χρονου διαδηλωτή που είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια του ξεσηκωμού των Τούρκων πολιτών το καλοκαίρι για το πάρκο Γκεζί.
Οι πρώτες συγκρούσεις ξέσπασαν έξω από το νοσοκομείο, στην Κωνσταντινούπολη, όπου νοσηλευόταν ο 15χρονος διαδηλωτής που έχασε το πρωί τη ζωή του,.μετά από παρατεταμένη νοσηλεία, εξαιτίας τραυματισμού από δακρυγόνο το καλοκαίρι.
Σύφωνα με το BBC, στην Άγκυρα, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει περίπου 2.000 διαδηλωτές.
Ο 15χρονος Μπερκίν Ελβάν είχε δεχτεί χτυπηθεί κατά τις συγκρούσεις που είχαν ξεσπάσει ενάντια στην κυβέρνηση Ερντογάν με αφορμή την τύχη του πάρκου Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη.
Διαδηλωτές επιτέθηκαν σε λεωφορείο των ειδικών δυνάμεων καταστολής διαδηλώσεων, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Μπερκίν, έξω από το νοσοκομείο Οκμεϊντάνι.
Η τουρκική κυβέρνηση που δε φημίζεται και για τις δημοκρατικές της ιδέες, έδωσε αμέσως εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να επέμβουν με βίαιο τρόπο.
Μήπως θα έπρεπε πρωτ' απ' όλα αυτή η περιβόητη Ευρωπαική Ένωση να ασχοληθεί και λίγο με τον καθημερινό... βιασμό των πολιτών από τις κυβερνήσεις τους και να πάψει να ασχολείται με τους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων;
Βέβαια, το δικό μας " βιασμό " εν μέρει τον έχουν προκαλέσει και οι ίδιοι και όσο εμείς δεν αντιδρούμε συνεχίζουν την ίδια τακτική. Στη γειτονική Τουρκία, όμως η φασιστική πολιτική των κυβερνώντων δεν κρατάει πλέον ούτε τα προσχήματα και όλες οι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη μας που αρέσκονται στο να καθορίζουν τις τύχες των λαών θα έπρεπε να επέμβουν.
Τα παιδιά μας παλεύουν για το μέλλον τους και μας δείχνουν το δρόμο. Ας τα στηρίξουμε και ας μη μένουμε αμέτοχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου