Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Μαρτίου 19, 2014

ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΟΑΕΔ

Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού ΔυναμικούΜετά τις τελευταίες συμφωνίες με τη τρόικα όπου μειώνεται η εισφορά των ιδιωτικών υπαλλήλων, αλλά και των εργοδοτών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, θα έχουμε τις εξής εξελίξεις:
Στο μισθό του Ιουλίου όλοι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα δουν το μισθό τους να αυξάνεται σε ποσοστό 1% επί του μικτού. Μπορεί το ποσό να μην είναι μεγάλο καθώς πλέον δεν υπάρχουν και οι παχυλοί μισθοί αλλά σίγουρα είναι μία ανάσα, αν και για τους εργοδότες το κέρδος είναι μεγαλύτερο αφού οι δικές τους εισφορές μειώνονται περισσότερο.
Από την άλλη, όμως θα έχουμε την κατάργηση 4 επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ.
Συγκεκριμένα:
Η αναμενόμενη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από τον Ιούλιο του 2014 καταργεί τα οικογενειακά επιδόματα, το επίδομα στράτευσης και τα δύο επιδόματα μητρότητας που χορηγεί ο ΟΑΕΔ σε μητέρες.
Τα επιδόματα κόβονται αφού οι εισφορές που κατευθύνονται υπέρ ΔΛΟΕΜ, Στράτευσης και ΛΑΕΚ, είναι μεταξύ άλλων αυτές που καταργούνται.
Έτσι, σύμφωνα με τα παραπάνω, 200.000 οικογένειες χάνουν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ όπου αντιστοιχούσε σε 8,22 ευρώ το μήνα για όσουν έχουν ένα παιδί, 24,65 ευρώ για τα δύο παιδιά , 55,47 ευρώ για τα τρία παιδιά , 67,38 ευρώ για τα τέσσερα παιδιά, 78,68 ευρώ για τα πέντε παιδιά.
Τα δύο επιδόματα μητρότητας που χορηγεί ο ΟΑΕΔ σε δικαιούχες μητέρες είναι οι συμπληρωματικές παροχές μητρότητας και η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας.
Το επίδομα στράτευσης καταβάλλεται σε όσους υπηρέτησαν παρατεταμένη θητεία, ή κλήθηκαν για μετεκπαίδευση στις ένοπλες δυνάμεις. Αλλά και τα προγράμματα κατάρτισης που χρηματοδοτούνται μέσω του ΛΑΕΚ αναμένεται να επηρεαστούν από τη μείωση των εισφορών αν και έχουν εγκριθεί για το 2014. Δεν αποκλείεται, όμως να επηρεαστούν για το 2015. 

ΠΗΓΗ: www.ergasiaka.net
ΠΗΓΗ:http://www.ergasiaka.net/enimerwsi/item/918-katargoyntai-tessera-epidomata-tou-oaed.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου