Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τρίτη, Μαΐου 13, 2014

ΑΥΡΙΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΜΕ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Αδιέξοδη η συνάντηση Γεωργιάδη-διαγνωστικών κέντρωνΝέα παράταση δόθηκε στην επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς ΕΟΠΥΥ ( ή ΠΕΔΥ αν προτιμάτε) από τα Διαγνωστικά Κέντρα, καθώς η συνάντηση που είχαν μέλη των παρόχων με τον Υπουργό Υγείας το μεσημέρι ήταν άκαρπη. Αν και σε κάποιες επιμέρους προτάσεις από πλευράς  κ. Άδωνι Γεωργιάδη τα βρήκαν, οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων και των κλινικοεργαστηριακών γιατρών ανανέωσαν το ραντεβού τους με τον Υπουργό για αύριο το μεσημέρι και αφού μετά τη συνεδρίαση που θα έχουν σήμερα το βράδυ θα συζητήσουν, θα ανταλλάξουν απόψεις και θα πάνε αύριο με τις τελικές αποφάσεις τους. Πάντως, οι πάροχοι μεταξύ άλλων ζήτησαν και αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, κάτι που δεν εξαρτάται από το Υπουργείο Υγείας, αλλά από το Υπουργείο Οικονομικών. Παρόλα αυτά ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι θα συζητήσει το ενδεχόμενο αυτό με τον κ. Στουρνάρα, αν και φαντάζει δύσκολο να υπάρξει θετική εξέλιξη.
Να ενημερώσουμε ότι ο Υπουργός Υγείας πρότεινε να μπει πλαφόν από τα ίδια τα Διαγνωστικά Κέντρα, ώστε να μη χρειάζεται να πληρώνουν το claw back. Για όσους δε γνωρίζουν, μέχρι τώρα υπήρχε από το Κράτος ένα ποσό σαν πλαφόν ( αναλογικά με το τζίρο )που θα έπρεπε το κάθε Διαγνωστικό να καλύπτει και να πληρώνεται εξ' ολοκλήρου για τις συγκεκριμένες εξετάσεις. Σε περίπτωση που ξεπερνούσε αυτό το πλαφόν, τότε γινόταν κούρεμα στα χρήματα που θα έπρεπε να εισπράξει από τον ΕΟΠΥΥ. Μόνο που δεν έδινε το δικαίωμα και στους παρόχους να δεχθούν τόσες διαγνωστικές εξετάσεις όσες κάλυπταν το πλαφόν τους. Δηλαδή μέχρι τώρα το κάθε Διαγνωστικό ήταν υποχρεωμένο να καλύπτει τις ανάγκες όλων των ασφαλισμένων και όλων των εξετάσεων που είχαν, αλλά θα πληρωνόταν εξ' ολοκλήρου μόνο για το ποσό που είχε ορίσει το Υπουργείο.
Σε αυτό το σημείο λογικά θα τα βρουν αύριο οι δύο πλευρές αφού όπως τόνισε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης στις νέες συμβάσεις που θα υπογραφούν θα δίνει τη δυνατότητα στους παρόχους ώστε να αρνούνται να κάνουν τις εξετάσεις στους ασφαλισμένους από τη στιγμή που θα έχει συμπληρωθεί το πλαφόν του μήνα.
Από την άλλη όσο αφορά τους γιατρούς και τις υπερβολικά πολλές και ακριβές εξετάσεις που γράφουν ανεξέλεγκτα, σύμφωνα με τον Υπουργό θα μπει το διαγνωστικό πρωτόκολλο, όπου θα ακολουθούνται κάποια συγκεκριμένα βήματα πριν γράψει ο γιατρός κάποια ακριβή εξειδικευμένη εξέταση. Για παράδειγμα, για να γράψει μία αξονική ή ένα σπινθηρογράφημα ένας γιατρός θα πρέπει να έχουν προηγηθεί κάποιες άλλες εξετάσεις πρώτα στις οποίες θα υπάρχουν συγκεκριμένες διαγνώσεις και νοσήματα ώστε να μπορούν να γραφτούν τα παραπάνω.
Τέλος, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι αύριο θα είναι η τελευταία συνάντηση και απείλησε ότι θα κόψει τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, σε όποιον πάροχο δεν υπογράψει τη νέα σύμβαση, η οποία θα συζητηθεί αύριο και θα υπάρξουν οι τελεσίδικες προτάσεις από τον Υπουργό αφού εξετάσει και τις προτάσεις των παρόχων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από αύριο ξεκινάνε επίσχεση και οι ιδιωτικές κλινικές, ζητώντας να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ, καθώς έχουν μειωθεί πολύ τα νοσήλια που πληρώνει ο οργανισμός για τους ασφαλισμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου