Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τρίτη, Μαΐου 20, 2014

ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΥΓΕΙΑ ΤΟ ΝΤΥΝΑΝ

Η σύμπραξη Υγεία-Ερρίκος Ντυνάν φέρνει τα πάνω-κάτω στην ιδιωτική υγείαΑνοίγει ο δρόμος για την πλήρη εξυγίανση του Ερρίκος Ντυνάν και την αποκατάσταση της ομαλότητας στη λειτουργία του ιδιωτικού νοσοκομείου,μετά την επικείμενη εκχώρηση του μάνατζμεντ του νοσοκομείου στον όμιλο Υγεία μέχρι το τέλος του 2015. Ταυτόχρονα μπαίνει φωτιά στον ανταγωνισμό μεταξύ των ιδιωτικών κλινικών καθώς παρά το γεγονός ότι το Ερρίκος Ντυνάν έχει τεράστια χρέη λόγω της νομικής του φύσης διαθέτει και σημαντικά πλεονεκτήματα.
Ενδεικτικό των διαθέσεων που υπάρχουν είναι το γεγονός ότι μέχρι τις 6 Ιουνίου το Ντυνάν θα δέχεται παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές και απεικονιστικές εξετάσεις, με τιμές κρατικού τιμοκαταλόγου ενώ ταυτόχρονα προσφέρεται η δυνατότητα του ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ να επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, για όλες τις ειδικότητες, στην τιμή των 20 ευρώ και ειδική τιμή 8 ευρώ στην απλή ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η νομική φύση του Ερρίκος Ντυνάν του δίνει τη δυνατότητα να λειτουργεί με πλεονέκτημα έναντι των άλλων ιδιωτικών κλινικών καθώς απαλάσσεται από το ΦΠΑ ενώ η έκπτωση στις υπηρεσίες που παρέχει προς τον ΕΟΠΥΥ είναι 5% έναντι 15% των άλλων ιδιωτικών κλινικών.
Βεβαίως για να επανέλθει σε φυσιολογική λειτουργία θα απαιτηθούν και ενέσεις ρευστότητας πράγμα που είναι διατεθειμένος να κάνει ο όμιλος Πειραιώς ενώ δε αποκλείεται και γενικότερη μακροχρόνια ρύθμιση των υποχρεώσεών του με haircut. Σήμερα το νοσοκομείο έχει δάνειο 96 εκ Ευρώ προς την Πειραιώς και περίπου 185 εκ Ευρώ υποχρεώσεις σε τρίτους. Ειδικότερα οι οφειλές σε προμηθευτές προσεγγίζουν τα 120 εκ Ευρώ ενώ 38 εκ Ευρώ είναι οι οφειλές προς ΙΚΑ και ΤΣΑΥ.
Μεγάλη είναι και οι οφειλή προς το προσωπικό που διαμορφώνεται σε περίπου 8 μισθούς αλλά έχει αρχίσει η αποπληρωμή. Η βελτίωση της κατάστασης στο Ντυνάν σε συνδυασμό με την ένταξη στον όμιλο Υγεία αναμένεται να δημιουργήσει πιέσεις τόσο στις μικρές και μεσαίες κλινικές όσο και τις μεγαλύτερες όπως ο όμιλος Ιατρικού και Ευρωκλινικής.
ΠΗΓΗ: fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου