Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Μαΐου 28, 2014

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ ΖΗΤΗΣΕ ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Το τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται πιο δυναμικός σε Ελλάδα και Ευρώπη και πιο ρεαλιστής στις δηλώσεις του, αφού μιλάει πιο προσγειωμένα και δεν υπόσχεται θαύματα. Ειδικά, όμως μετά την πρωτιά που πήρε από τον Ελληνικό λαό έστω και αν οι εκλογές ήτνα ευρωβουλευτικές έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να " κόψει τον αέρα ¨της κυβέρνησης όχι μόνο για νέα μέτρα, αλλά και για τη συνέχεια των ήδη υπαρχόντων απεχθών μέτρων που ταλανίζουν τους Έλληνες τα τελευταία χρόνια.
Μία από τις πρώτες δηλώσεις του μετά τις εκλογές ήταν για τη μη νομιμοποίηση της κυβέρνησης να υπογράψει νέες συμφωνίες χωρίς την έγκριση του ΣΥΡΙΖΑ.
Από εκεί και πέρα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άρχισε τις ενέργειες ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για ανακούφιση του λαού, σύμφωνα πάντα με τη δική του θεωρία, σε περίπτωση που γίνουν εθνικές εκλογές.
Έτσι, χθες απηύθυνε προσκλητήριο στο ΣΕΒ  για μια νέα κοινωνική συμφωνία που θα αφορά την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Ο κ. Τσίπρας μίλησε στην πρωινή συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ όπου περιέγραψε τις βασικές αρχές του πολιτικού σχεδίου για την οικονομία, με στόχο, όπως είπε "όλοι μαζί να επιστρέψουμε τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης". Ο ίδιος υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ οι άμεσες αποφάσεις του για τον τερματισμό της αβεβαιότητας είναι:
1. Τέλος στην ελεύθερη πτώση των μισθών και των συντάξεων
2. Επαναφορά του κατώτατου μισθού για όλους τους εργαζόμενους από τα 586 στα 751 ευρώ.
3. Αναδιανομή του εισοδήματος προς τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα.
4. Ρύθμιση των "κόκκινων" δανείων των τραπεζών προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.
5. Η μη συναίνεση εκ μέρους του ΣΕΒ στην απελευθέρωση των απολύσεων και την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού.
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τις κατηγορίες του προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι "ο λαός ψήφισε όχι να ανασχηματιστεί η κυβέρνηση αλλά να απομακρυνθεί". Σημείωσε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δε νομιμοποιείται να λαμβάνει αποφάσεις πενταετίας και εξαετίας και έφερε ως παράδειγμα τη διαπραγμάτευση για το χρέος και την επιλογή του νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας καθώς και του Επιτρόπου.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου