Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Παρασκευή, Μαΐου 23, 2014

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Μπορεί, όπως διατυμπανίζει η κυβέρνηση, το μνημόνιο στην Ελλάδα να οδεύει προς το τέλος του, αλλά ετοιμάζεται να πάρει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα ύψους  5,6 δις ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου, για το οποίο τρόικα και κυβέρνηση έχουν έρθει σε συμφωνία, επιβάλλονται μέτρα 5,6 δις για τα έτη 2015 και 2016, καθώς και σαρωτικές επεμβάσεις σε ασφαλιστικό, φορολογικό, Δημόσιο κ.α.
Το επικαιροποιημένο αυτό μνημόνιο, βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης από τον Απρίλιο, αλλά λόγω εκλογών η δημοσιοποίησή του έχει αργήσει.
Από Δευτέρα θα αρχίσουν οι συζητήσεις για την τελική διαμόρφωσή του και για το πότε και κάτω από ποιες συνθήκες θα το πλασάρουν στον Ελληνικό λαό.
Η τρόικα έχει παραδεχθεί το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά ζητά πρόσθετες παρεμβάσεις ώστε για τα έτη 2015 και 2016 αυτό να αγγίξει το 4%, κάτι που σημαίνει ότι μόνο με πρόσθετα μέτρα θα μπορέσει να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.
Μία από τις βασικές απαιτήσεις της τρόικα είναι, τον Αύγουστο που θα έρθει πάλι στην Αθήνα να τους έχουν έτοιμη λίστα με 11000 ονόματα που θα απολυθούν από το Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2014. Αν σε αυτά ατ ονόματα προσθέσουμε και κάποιους που θα απολυθούν μέσω διαθεσιμότητας, τότε βρισκόμαστε πολύ κοντά στον τελικό στόχο, καθώς η τρόικα έχει σχεδιασμό για 45000 δημόσιους υπαλλήλους γιατί τόσους μπορεί να πληρώνει ο προϋπολογισμός του κράτους.
Ακόμη, στο ίδιο κείμενο οι δανειστές ζητάνε τη μονιμοποίηση όλων των έκτακτων φόρων που πληρώνουμε τα τελευταία χρόνια, ενώ με την ενοποίηση των ταμείων και την εγγυημένη σύνταξη των 360 ευρώ από το κράτος θα υπάρξει νέα μείωση των δαπανών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι όροι για τις επόμενες δόσεις με βάση αυτό το επικαιροποιημένο μνημόνιο είναι:

-πλήρης απελευθέρωση άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας και πλήρης κατάργηση γεωγραφικών, πληθυσμιακών και άλλων περιορισμών.

-συρρίκνωση τραπεζικού κλάδου, καθώς οι τράπεζες θα πρέπει να περιορίσουν τα λειτουργικά τους έξοδα, την απασχόληση και το δίκτυο καταστημάτων τους.

-εντατικοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων μέσω ΤΑΙΠΕΔ.

-ενοποίηση των επικουρικών ταμείων σε ένα και μόνο για τον ιδιωτικό τομέα.

μονιμοποίηση των έκτακτων φόρων

-σχεδιασμός για αυστηρή είσπραξη οφειλών προς το δημόσιο

-οι συντάξεις όλων των ταμείων ( ακόμη και των ευγενών ) θα ενσωματωθούν στα επίπεδα αυτών του ΙΚΑ, ενώ το κράτος από 1/1/15 θα μπορεί να εγγυηθεί μόνο 360 ευρώ για κάθε συνταξιούχο και από εκεί και πέρα θα παίξει ρόλο η ρευστότητα των ταμείων και τα συμβόλαια με τις ιδιωτικές ασφάλειες που θα έχει ο κάθε ένας από εμάς.

-αναδιάρθρωση στο τομέα της υγείας με στόχο να ιδιωτικοποιηθεί σε βάθος χρόνου και ο ΕΟΠΥΥ να λειτουργεί ως αγοραστής υπηρεσιών στο πλαίσιο που λειτουργούν σήμερα οι ιδιωτικές ασφάλειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου