Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Μαΐου 07, 2014

ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΚΟΝΤΡΑ ΠΑΣΙΔΙΚ ΜΕ ΕΟΠΥΥ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Χοντραίνει η κόντρα ανάμεσα στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και τον  ΕΟΠΥΥ και κατ΄επέκταση βέβαια το Υπουργείο Υγείας. Η ΠΑΣΙΔΙΚ, ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 12/5 ξεκινάει επίσχεση εργασίας από τα μέλη της, καθώς υπάρχουν μεγάλες οφειλές από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ ζητάνε και νέες συμβάσεις που θα διευκρινίζουν ότι θα αποζημιώνονται για όλα τα ποσά των παραπεμπτικών που καταθέτουν και όχι κάποιο ποσοστό λόγω... κουρέματος.
Τις προηγούμενες μέρες έγιναν συναντήσεις ανάμεσα στη διοίκηση της ΠΑΣΙΔΙΚ, τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τον Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ έχουν σταλεί και επιστολές στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου αναλύονται τα οικονομικά προβλήματα των διαγνωστικών. Στη τελευταία συνάντηση, λοιπόν που είχε το προεδρείο του Συνδέσμου των ιδιωτικών διαγνωστικών με τον Υπουργό Υγείας και τον Δημήτριο Κοντό δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση που οδήγησε στην οριστική ρήξη. Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, μίλησε για ένα περιστατικό όπου κάποιος γιατρός πήγε στον ΕΟΠΥΥ και αναζήτησε τα παραστατικά που είχε καταθέσει ώστε να μπορέσει να υπολογίσει την ακριβή προμήθεια που θα έπαιρνε από ένα συγκεκριμένο διαγνωστικό με το οποίο είχε κάνει συμφωνία... κάτω από το τραπέζι για 10%.  Μετά από αυτό η ΠΑΣΙΔΙΚ, ζήτησε τα στοιχεία του γιατρού και του διαγνωστικού και να κάνει μήνυση το Υπουργείο αν αληθεύει το γεγονός, γιατί δε μπορεί μια μεμονωμένη περίπτωση να διασύρει όλο τον κλάδο. Από πλευράς Υπουργείου και ΕΟΠΥΥ δόθηκε η απάντηση ότι αυτοί θα κάνουν τις ενέργειες που νομίζουν και ο κλάδος των διαγνωστικών θα πρέπει να σιωπήσει γιατί ήδη έχει πάρει πολλά λεφτά.
Μετά από όλα αυτά τα διαγνωστικά περνάνε στην αντεπίθεση και εν όψει εκλογών, ενώ ο Υπουργός Υγείας εμμένει στις θέσεις του.
Η αλήθεια σίγουρα βρίσκεται κάπου στη μέση και το... μάρμαρο για άλλη μια φορά το πληρώνουν οι ασφαλισμένοι. Τα διαγνωστικά σίγουρα έχουν το δίκιο τους ότι τη στιγμή που παρέχουν τις υπηρεσίες τους και είναι υποχρεωμένα να τις παρέχουν προς όλους και για όλες τις εξετάσεις που συνταγογραφούν οι γιατροί, δικαιούνται να πληρωθούν σε όλο το ποσό. ήδη μικρές επιχειρήσεις πρωτοβάθμιας περίθαλψης βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο αφού δεν υπάρχει ρευστότητα τη στιγμή που τους οφείλονται πολλά χρήματα, ενώ και τα μεγαλύτερα διαγνωστικά αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, καθώς τα έξοδα τρέχουν αλλά τα έσοδα μειώνονται.
Από την άλλη ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ έχει ξεφύγει πολύ και η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει όσο περισσότερο γίνεται τις δαπάνες. Από έγκυρους κύκλους του Υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι έχουν ενδείξεις για αρκετούς γιατρούς που υπερσυνταγογραφούν και παίρνουν παράνομα προμήθεια από συγκεκριμένα διαγνωστικά για να στέλνουν εκεί τους ασθενείς τους. Όπως, μας ενημέρωσαν οι ίδιες πηγές από το Υπουργείο γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια να βρουν αποδείξεις ( ήδη έχουν κάποιες καταγγελίες από εξεταζόμενους τις οποίες ελέγχουν και σε δύο περιπτώσεις έχουν αποτελέσματα όπως μας είπαν), αλλά είναι δύσκολη η επιτυχία της έρευνας γιατί πλέον υπάρχει πολύ καλή κάλυψη, το αλισβερίσι γίνεται από χέρι σε χέρι, ενώ λόγω της οικονομικής κρίσης, γνωρίζουν ότι πλέον η... μίζα δίνεται σε ακριβά δωράκια.
Ανεξάρτητα, όμως αν όλα αυτά αληθεύουν ή όχι ( είναι θέμα δικό τους και της δικαιοσύνης να βρούνε άκρη), το θέμα είναι ότι το εγχείρημα του Λοβέρδου που ξεκίνησε ως ΕΟΠΥΥ το 2012 και στη συνέχεια οι αλλαγές που προσπάθησε να κάνει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης με αποκορύφωμα την αλλαγή του ονόματος ( αλήθεια και η " Χρυσή Αυγή" άλλαξε όνομα, όπως και τόσες χρεοκοπημένες επιχειρήσεις, αλλά  όλοι γνωρίζουμε  την απάτη που παίζεται πίσω από όλα αυτά), αποδείχθηκαν αποτυχημένες.
Η ουσία είναι ότι τα διαγνωστικά από τη Δευτέρα ξεκινάνε επίσχεση εργασίας προς τον ΕΟΠΥΥ τη τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε σήμερα το πρωί εντολή να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε μέχρι τη Δευτέρα να λειτουργήσουν τα εργαστήρια του ΠΕΔΥ και να εντατικοποιηθούν οι παροχές πρωτοβάθμιας περίθαλψης στα δημόσια νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου