Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Τετάρτη, Μαΐου 14, 2014

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

                                         
Προκαλεί για άλλη μια φορά ο Ταγίπ Ερντογάν με τις δηλώσεις του, αυτή τη φορά με αφορμή την έκρηξη που έγινε στο ανθρακωρυχείο της Σόχα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 238 άτομα, ενώ τα σωστικά συνεργεία αναζητούν ακόμη 120 ανθρακωρύχους.
Με τη φράση «αυτά είναι συνηθισμένα πράγματα» χαρακτήρισε την τραγωδία ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. 
Την ίδια ώρα η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη ταλανίζονται από διαδηλώσεις κατά της ιδιοκτήτριας εταιρείας και της κυβέρνησης. Το πλήθος τους κατηγορεί ότι για να μειώσουν το κόστος λειτουργίας και να αυξήσουν τα κέρδη τους είχαν εκμηδενίσει τα μέτρα ασφαλείας στο ανθρακωρυχείο, ενώ υπάρχουν καταγγελίες πως μεταξύ των νεκρών είναι και ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως στο ορυχείο απασχολούνταν και ανήλικοι. 
Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας είναι περικυκλωμένα από οργισμένους διαδηλωτές, τους οποίους κρατούν σε απόσταση ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. «Δολοφόνοι» έγραψαν με κόκκινο σπρέι στους τοίχους οι διαδηλωτές, που παραμένουν απέξω.
Νωρίτερα, καθιστικές διαμαρτυρίες στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, στην Άγκυρα και στο μετρό της πόλης, διοργανώθηκαν αυθόρμητα από απλούς πολίτες, που ξάπλωσαν στο έδαφος σαν νεκροί.
                                
Για άλλη μια φορά η Τουρκία βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας για αρνητικούς λόγους, ο πρωθυπουργός της χώρας δέχεται τα πυρά από όλο τον κόσμο, η καταπάτηση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη γείτονα χώρα είναι καθημερινό φαινόμενο, αλλά κανείς από τις μεγάλες Δυνάμεις δεν ενδιαφέρεται να παρέμβει, όπως κάνουν χωρίς δισταγμό και με όλα τα μέσα  σε άλλες χώρες με τη δικαιολογία ότι νοιάζονται για τους καταπιεσμένους λαούς τους.


ΠΗΓΗprotothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου