Tweetyblogs - Ειδήσεις ΤΩΡΑ σε τίτλους από εκατοντάδες Blogs !

Παρασκευή, Μαΐου 02, 2014

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Αρκετές αλλαγές θα έχουμε από το Σεπτέμβριο στα σχολική λειτουργία σύμφωνα με εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Συγκεκριμένα, τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις 6 Σεπτεμβρίου από τις 11 που ξεκινούσε τις προηγούμενες χρονιές, ενώ σύμφωνα με τον Ινστιτούτο οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι στις θέσεις τους από την 1η Σεπτεμβρίου.
Επίσης οι εξετάσεις των μετεξεταστέων θα πραγματοποιούνται πλέον από την 1 - 6 Σεπτεμβρίου, ενώ τα μαθήματα σε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό θα λήγουν στις 15 Ιουνίου.
Στα Γυμνάσια και στα Λύκεια η σχολική χρονιά θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαΐου, ενώ προβλέπεται πώς αν οι ανάγκες των Πανελλαδικών Εξετάσεων το επιβάλλουν, το σχολικό έτος στα Λύκεια θα επεκτείνεται μέχρι τις 10 Ιουνίου.
Οι εκπαιδευτικοί πάντως θα παραμένουν στην εργασία τους μέχρι τις 30 Ιουνίου και το τελευταίο δεκαήμερο θα παρακολουθούν σεμινάρια.
Τα κακά νέα για τους μαθητές είναι ότι καταργείται η αργία των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία θα γίνεται εκκλησιασμός και μετά δραστηριότητες σχετικές με την γιορτή. Τέλος, καταργείται και η αργία της 7ης Ιανουαρίου.
Αν τώρα σε όλα αυτά προσθέσουμε και την κατάργηση των σχολικών εκδρομών που αποφάσισε από τον προηγούμενο μήνα το Υπουργείο ότι θα ισχύει από εδώ και πέρα για όσα σχολεία κάνουν καταλήψεις οι μαθητές τους, αλλά και η νωρίτερη από την προκαθορισμένη προσέλευση για μαθήματα κατά τη διάρκεια των Πασχαλινών διακοπών, βλέπουμε ότι μάλλον εκδικητική προς τους καθηγητές και τους μαθητές είναι η τακτική που ακολουθούν οι υπεύθυνοι αυτών των αποφάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου